DomovArhivBonifika srečna za reprezentante U21

Bonifika srečna za reprezentante U21

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

To je bila peta zmaga izbrancev Primoža Glihe, ki tako ostajajo v boju za uvrstitev na evropsko prvenstvo – do konca kvalifikacij jih tako čakajo samo še tri preizkušnje. Vse v gosteh. 2. septembra se bodo najprej pomerili z Irsko, 7. in 11. oktobra pa še z Litvo in Srbijo.

Mladi reprezentanti, za katere sta zaigrala tudi domači nogometaš, kapetan FC Luka Koper Leo Štulac in nekdanji igralec Kopra, ki sedaj brani barve švicarskega kluba FC Lugano Domen Črnigoj, so do prve prave priložnosti prišli že v šesti minuti, vendar do zadetka ni prišlo.

Novo priložnost so si Slovenci priigrali v 13. minuti, ko je iz kota v kazenski prostor podal Miha Zajc – na pravem mestu je bil tokrat Luka Kranjc, ki je z zadetkom poskrbel za vodstvo domače ekipe. Razigrani Zajc je v prvem polčasu poizkusil še dvakrat, najprej v 22., zatem še v 29. minuti, a brez zadetka, konec polčasa pa so pritisnili tudi Irci. Grega Sorčan je bil vselej na pravem mestu, večjih težav slovenski vratar ni imel niti v 48. minuti po strelu Calluma O’Dowde.

V drugem polčasu so napadli gostje, a vse je bilo zaman. Že v 54. minuti je Sean Long na desni strani kazenskega prostora zrušil Aljaža Krefla, glavni sodnik Andris Treimanis pa je hitro pokazal na belo točko.

Enajstmetrovko je izvajal Gregor Bajde in z 2 proti 0 vnovič razveselil slovenske navijače. Kmalu je sledilo še nekaj obetavnih priložnosti: izbranci Primoža Glihe so bili blizu tretjemu golu v 59. minuti, ko je nevarno meril Domen Črnigoj, še bližje pa v 63. minuti, ko je Črnigoj odlično podal v kazenski prostor, Dino Hotič pa je bil pred golom premalo zbran in je žogo poslal čez prečko.

Nato so se zbudili gostje, v 65. minuti se je po prodoru Dylana Connollyja, ki ga je sicer uspešno ustavila slovenska obramba, žoga odbila do Calluma O’Dowde, ki je prednost Slovenije znižal na 2:1. A le za kratek čas.

V 72. minuti je spet navdušil Miha Zajc, ki je s prostega strela neubranljivo zadel desni zgornji kot gostujočih vrat in poskrbel za stoječe ovacije na Bonifiki.

Do konca tekme so imeli dogajanje na koprski zelenici pod nadzorom Slovenci, ki so navdušili še s kar nekaj lepimi priložnostmi. V 77. minuti je Lawlorja preizkusil Leo Štulac, v 80. minuti Hotič, v sodniškem dodatku rednega dela pa še Krefl, a do zadetka žal niso prišli.

Irci igrajo blazno čvrsto, močni so v protinapadu. Vedeli smo, da bodo napadli, da se ne bodo predali. So nesramni, so hitri, agresivni, to je otoška igra. To je kultura, ki bi jo morali prenesti sem v naš nogomet,

je po tekmi razmišljal Gliha in dodal, da je slovensko moštvo drugi polčas namerno igralo bolj odprto.