DomovArhivPred poletjem več mest za avtodome

Pred poletjem več mest za avtodome

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Ob minulih velikonočnih praznikih je bilo parkirišče za avtodome v Kopru polno zasedeno, celo več, nekateri uporabniki so uporabljali  tudi zunanje parkirišče. Bodo pa v občini parkirišče še pred poletjem povečali na območje parkirišča za osebne avtomobile, tako imenovani P+R, ki ga bodo v bližini ustrezno nadomestili.

Parkirišče za avtodome  med glavno avtobusno postajo in obalno hitro cesto so odprli junija lani, do konca leta pa so zabeležili  2409 tako imenovanih polnitev. V prvih treh mesecih letos jih je bilo že 928. Po obisku med velikonočnimi prazniki sodeč bo zanimanje za postanek z avtodomom v Kopru tudi poleti precejšnje. Bo pa obiskovalce pričakalo večje postajališče za avtodome.

Mestna občina Koper je objavila javni razpis za razširitev parkirišča za avtodome in premestitev P+R ob glavni avtobusni postaji v Kopru, ponudbe pa je mogoče oddati do konca meseca. Po načrtih  naj bi z deli pričeli v drugi polovici aprila, končali pa naj bi jih v začetku junija. Parkirišče  za avtodome bodo širili proti  avtobusni postaji, po novem pa bo na njem 36 parkirnih mest (zdaj jih je 28).

Mestna občina Koper je sicer član projekta Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji, ki so ga pred dnevi predstavili na dveh pomembnih dogodkih, tudi v luči gospodarskega razvoja in spodbujanja podjetništva. Kot primer dobre prakse so ga že drugo leto zapored predstavili na konferenci Zlati kamen, o njem pa so govorili tudi na  posvetu o delovanju skupnih občinskih uprav v Sloveniji, kjer sta bila  v  ospredju turizem in lokalno podjetništvo.

Koordinatorka projekta, ki sicer vključuje 54 občin,  Petra Krnc, je ob tem izpostavila: „Z razvojem in urejanjem ustrezne infrastrukture lahko naš projekt, ki je izrazito trajnostno in v lokalno podjetništvo naravnan, spodbudi celostno urejanje in razvoj podeželja, nastanek novih delovnih mest in razvoj danes turistično manj znanih točk. Na eni strani spodbujamo urejanje infrastrukture, hkrati pa poudarjamo vsebine in sodelovanje številnih akterjev, ki se moramo za doseganje skupnega cilja – torej Slovenije kot popotnikom z avtodomi prijazne destinacije – povezati na različnih nivojih.“