DomovArhiv»Srce morajo pustiti na terenu, in to vsako tekmo«

»Srce morajo pustiti na terenu, in to vsako tekmo«

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

»Dati moramo svoj maksimum, kajti če bomo imeli to miselnost, bomo lahko dosegli največ! Srce moramo pustiti na terenu,« so bile, po mnenju marsikaterega nejeverneža, obetavne obljube koprskega stratega Slavka Matića pred začetkom spomladanskega dela sezone, ki pa so se, kljub rezultatskemu porazu, že na nedeljski tekmi proti Olimpiji izkazale za povsem upravičene. Koprčani so namreč na igrišču dobesedno blesteli, kar je bilo še posebej vidno v prvem polčasu tekme, ko so imeli vse vajeti v svojih rokah. Hitra in prodorna igra, borbenost in odločilni napadi dobro razigranih Kanarčkov, ki jih sodeč po začetnih minutah tekme z Olimpijo imenujemo tudi borbeni kozlički, se na koncu žal niso končali v mreži, so pa kljub temu nakazali, da bomo v naslednjih 13 tekmah nanje lahko še kako računali.

O tem se bomo lahko na lastne oči prepričali že na naslednji tekmi proti velenjskemu Rudarju, ki jo bodo nogometaši FC Kopra odigrali na domači Bonifiki. Da se nam vnovič obeta izredno zanimiva in napeta tekma, z veliko dobrimi akcijami, preigravanji in požrtvovalno igro je na zadnji novinarski konferenci pred začetkom drugega dela prvenstva napovedal tudi koprski strateg Slavko Matić: »Trudimo se, da za vsakega nasprotnika pripravimo nekaj novega, da se pripravimo na njihove pomanjkljivosti. Delali smo na tem, na vseh fazah igre,« ob tem pa dodal, da je najbolj pomembno vzdušje v ekipi, ki je »fenomenalno«. »Atmosfera je tista, ki ekipo ponese dalje, tudi ko ji ne gre najbolje,« je še prepričan Matić, ki nedeljski poraz jemlje z optimizmom. »Moramo biti strpni kar zadeva rezultat, zavedati se moramo, da je 50 dni izredno malo časa, da se povsem na novo sestavljena ekipa dodobra uigra.« In kot pravi, za to je še dovolj časa – pomembno je to, da so v pripravljalnem obdobju delali dobro in kakovostno, da je ekipa fizično odlično pripravljena ter da »srce pusti na terenu, in to vsako tekmo.«

Celotno izjavo trenerja FC Koper Slavka Matića, o tem, čemu je ekipa v pripravljalnem obdobju posvetila največ časa, si lahko ogledate spodaj: