DomovArhivSrečanje med Koprom in Krškim v znamenju rumenih kartonov

Srečanje med Koprom in Krškim v znamenju rumenih kartonov

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Po štirih krogih brez poraza, so Koprčani na današnjem srečanju s Krškim žal ostali brez točk. Kljub dobri fizični pripravljenosti, se na terenu nekako niso mogli zbrati, prav tako žoga, kljub več poskusom predvsem v drugem polčasu, ni in ni hotela v mrežo nasprotnika. Na drugi strani je Krško sicer imelo nekaj več priložnosti, a je bila tudi njihova igra bistveno bolj zadržana od pričakovane.

Domače moštvo je že v začetku srečanja začelo napadalno, v 10. minuti je Joel Valencia podal Marinu Jurini, a je bila žoga žal nekoliko previsoka, da bi jo slednji z glavo potisnil v gol. Podobno se je zgodilo tudi v 16. minuti, ko je prav tako Valencia mojstrsko poiskal Jurino, vendar tudi tokrat nista uspela zaključiti lepe akcije. Tudi Krško je imelo nekaj priložnosti, nekoliko bolj konkretno pa so napadli v 30. minuti, ko je poizkušal mladi Dino Hotić, vendar je bil koprski vratar Vjekoslav Tomić na pravem mestu. Podobna akcija je sledila le nekaj minut kasneje, očitno dobro razigrani Hotić je iz prekinitve natančno streljal proti koprskim vratom in z zadetkom za 0:1 presenetil tudi Tomića.

V drugem polčasu so se Koprčani le zbudili in prikazali nekaj lepih akcij, vendar žal do zadetka niso prišli. Znova se je izkazal hitri koprski napadalec Ruben Belima, ki je večkrat poskušal zatresti mrežo gostujoče ekipe – še najbližje zadetku je bil v 81. minuti, ko je z roba kazenskega prostora mojstrsko poskušal, a je šel njegov močan udarec žal mimo vrat Krškega. V zadnjih minutah srečanja so vnovič pritisnili Krčani, a je Vjekoslav Tomić posredoval in brez vsakršnih težav pravočasno prestregel žogo. Drugi polčas, ki sta ga obe ekipi odigrali bistveno bolj borbeno, pa so nedvomno zaznamovale sodniške odločitve in rumeni kartoni, ki so predvsem v drugem delu srečanja povsem zasenčili igro.

»Pričakoval sem, da bo tekma težka, a očitno je Krško imelo veliko željo po zmagi in je to srečanje odigralo bolje od nas,« je po tekmi dejal trener FC Luka Koper Milan Obradović, ki pa se že pripravlja na naslednji obračun, ki ga bodo Koprčani v soboto, 16. aprila, odigrali v Celju.

DSC_6183

Današnje srečanje na koprski Bonifiki je spremljala tudi novinarska ekipa ekoper.si, več o srečanju bomo poročali jutri.

* Stadion Bonifika, gledalcev 650, sodniki: Žganec (Ljubljana), Podobnik (Veliki Gaber) in Zupančič (Moravče).
* Strelec: 0:1 Hotić (35.).
* Luka Koper: Tomić, Jefthon, Datković, Belima, Valencia (od 72. Blatančić), Leko (od 46. Lokaj), Pavić, Horvat, Batur, Niguez (od 81. Štromajer), Jurina.
* Krško: Zalokar, Špiler, Volarič (od 90. Drnovšek), Poljanec (od 89. Pavić), Sikošek (od 61. Jakolič), Vuklišević, Gregov, Pušaver, Žinko, Đurković, Hotić.
* Rumeni kartoni: Jefthon, Niguez, Belima, Jurina, Lokaj; Sikošek, Vuklišević, Gregov, Drnovšek.