DomovArhivSuverena zmaga Kopra proti Zavrču

Suverena zmaga Kopra proti Zavrču

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kljub dežju in vetru so domačini pokazali, da jim je dvotedenski reprezentančni premor, ki so ga izkoristili najprej za krajši počitek, nato pa za piljenje taktike, dobro del. Začeli so v silovitem in borbenem ritmu in že v četrti minuti dosegli prvi zadetek. Luka Vekić je po podaji Svena Dedića natančno sprožil z desetih metrov in žoga je tik ob vratnici končala v mreži. V nadaljevanju spopada so nekaj priložnosti imeli gostje, vendar je bil domači vratar Kristjan Kahlina zanje nepremagljiv.

Nogomet, Prva Liga, FC Luka Koper - NK Zavrè

Rumeni so znova zadeli v 59. minuti z golom  Lea Štulca, v 67. minuti pa se je sreča nasmehnila gostom iz Zavrča. Po podaji Eda Kevina Kokorovića z desne strani je z glavo z bližine zadel Josip Golubar. A je veselje Zavrčanov trajalo malo časa, saj so v 82. minuti domači zadeli še tretjič. Razpoloženi Štulac je po izvrstni akciji na robu kazenskega prostora najprej preigraval, nato pa mojstrsko sprožil v levi kot gostujočih vrat in tako z izjemnim strelom premagal gostujočega vratarja Picaka. Srečanje se je končalo z zmago domačih in rezultatom 3:1. Koper bo tekmo 19. kroga igral prihodnjo soboto, ko se bo na domači Bonifiki pomeril z Domžalami.

Nogomet, Prva Liga, FC Luka Koper - NK Zavrè

Sicer pa so sobotno tekmo pričeli z minuto molka v spomin na preminulega nogometaša Zorana Ubaviča, ki je nekoč igral tudi za Koper.

Nogomet, Prva Liga, FC Luka Koper - NK Zavrè

* Stadion Bonifika, gledalcev 250, sodniki: Bukovec (Lendava), Ul, Šinkovec (oba Maribor).

* Luka Koper: Kahlina, Andrejašič, Vekić (od 85. Posavac), Radujko, Štulac, Dedić (od 92. Maslić), Pavić, Memolla, Hadžić, Štromajer, Gabrič (od 72. Anđelković).

* Zavrč: Picak, Rogač, Riera (od 46. Golubar), Glavica, Matjašič (od 69. Muslimović), Antić, Datković, Pihler, Novoselec (od 46. Petrovič), Batrović, Kokorović.

* Rumeni kartoni: Pavić, Andrejašič, Dedić, Radujko, Hadžić; Riera, Datković, Petrovič.

* Rdeč karton: /.

V domačem taboru so se sobotne zmage seveda zelo razveselili, saj menijo, da je z njo poplačan trud za trdno delo minulih tednov, obenem pa je sobotna zmaga pomembna popotnica, ki jim daje svež zagon za prihodnja srečanja. Izjavi akterja dveh zadetkov Lea Štulca in poročilu o tekmi lahko prisluhnete v spodnjem videu.