DomovArhivDanes v Meridianih o tržaški železarni

Danes v Meridianih o tržaški železarni

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Škedenjska železarna v Trstu očitno še vedno buri duhove, o tem smo na eKoper.si pisali že marca lani (prispevek si lahko preberete tukaj), danes pa bodo o tem razpredali tudi v oddaji Meridiani. O negativnih vplivih, ki naj bi jih ta imela na okolje in zdravje tamkajšnjih prebivalcev, pa tudi prebivalcev območja Hrvatinov in Kopra, je namreč še vedno precej govora, tržaške oblasti pa kljub temu doslej še niso ukrepale. Mestna občina Koper je v letu 2003 in 2007 naročila dve raziskavi o negativnih vplivih tržaške železarne, ki so pokazali, da naj bi določene posledice delovanja Ferriere občutili tudi prebivalci Mestne občine Koper.

20151120_120520
Te naj bi nekoliko bolj pogosto pestile respiratorne težave, prav tako pa naj bi zaradi škedensjke železarne na nekaterih delih koprske občine večkrat prihajalo do preseganja stopenj nevarnih snovi ter večjih izpustov strupenih emisij v zrak in morje, a odgovorni o tem molčijo.

O vsem tem in še več bo danes, 23. novembra, ob 21. uri, govora tudi v informativni oddaji Meridiani, ki si jo lahko ogledate na Tv Koper-Capodistria.