DomovArhivTa vikend nas čaka Edinstvena foto delavnica

Ta vikend nas čaka Edinstvena foto delavnica

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Celodnevna fotografska delavnica pod vodstvom Urške Košir bo ponujala individualno delo z najboljšimi fotografi nove generacije, ki bo prinesla vsakemu sodelujočemu fotografu veliko neprecenljivih izkušenj in novega znanja. Delavnica bo razdeljena na tri teme fotografiranja, vsaka s svojo jadrnico. Po besedah organizatorke in fotografinje Urške Košir, se jadranje »na delavnico navezuje predvsem v smislu estetike in dobrega počutja. V sproščenem vzdušju namreč vedno nastanejo najboljše fotografije. Hkrati nam bo to omogočilo, da bo ustvarjalno delo potekalo v treh obalnih mestih na en dan. Jadranje pa je že v štartu izjemna dodana vrednost projektu, saj takšne delavnice v Sloveniji še ni bilo«.

3 priznani fotografi, 3 mesta, 3 teme, 3 jadrnice

Na voljo bo portretna delavnica s priznano portretno fotografinjo Urško Košir, katere dela krasijo mnoge naslovnice in vsebine medijev, dokumentarna delavnica z Draganom Zlatanovičem, katerega poročne fotografije so bile večkrat nagrajene in pokrajinska fotografija z Jako Ivančičem, priznanim fotografom iz Kopra, katerega fotografije krasijo kataloge, plakate in ostale promocijske publikacije posameznih občin ter slovenske turistične organizacije. Glede na to, da ima delavnica omejeno število udeležencev, pet na eno temo fotografiranja, bo vsak tečajnik imel individualno priložnost s priznanim fotografom spoznavati nove načine fotografiranja. Zato je tovrstna delavnica primerna tudi za začetniške fotografe. Po zaključku fotografske delavnice bo najboljša portretna fotografija udeleženca objavljena na naslovnici revije Lisa. Najboljše dokumentarne, pokrajinske in portretne fotografije sodelujočih pa bodo objavljene na spletni strani radia Capris ter na spletnih straneh v lasti založniške hiše Adriamedia.

Organizatorja Edinstvene foto delavnice na Obali sta AHIL jadranje podjetje za raznovrstne jadralne storitve in Mides design, inovativno podjetje za oblikovanje in multimedijo. Medijski pokrovitelji so najbolj poslušana radijska postaja na Obali, radio Capris, Adriamedia Ljubljana in Playboy. Partnerji projekta pa bodo poskrbeli za izposojo vse fotografske opreme ter hrano in pijačo.

delavnica_mailing_v07_03