DomovArhivTajči in Figi čakata na prijazne skrbnike

Tajči in Figi čakata na prijazne skrbnike

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Te dni vabljeni v Obalno zavetišče Sv. Anton, kjer na nove skrbnike čakata tudi dve posebni mucki – Figi inTajči, ki sta pripravljeni, da na novo zaživita izven sten zavetišča za male živali.

V Obalnem zavetišču, vse odkar je to povsem prenovljeno in preurejeno svoja vrata odprlo začetek letošnjega julija, nudijo zavetišče številnim najdenim ali zapuščenim kužkom in mucam. Mnogi med njimi so svoj topel dom in ljubeče skrbnike že našli, nekaj pa je še takih, ki na novo priložnost še nestrpno čakajo.

Med njimi sta tudi Figi in Tajči, muci, ki si trenutno delita kletko in se med seboj odlično razumeta. Figi je črn samček, star približno 6 mesecev. Je nekoliko nezaupljiv in plašen, vendar se s časom navadi na človeka. Je zelo nezahteven in mil mucek, mirnega značaja, ki je bil najden na Tinjanu. Pred oddajo bo mikročipiran in kastriran, je pa že tretiran proti notranjim in zunanjim zajedavcem.
Zavetišče_23102015_fotoVojkoRotar-6656Njegova »sostanovalka« je Tajči, prava mačkonka, pretežno bele barve z rjavimi tigrastimi “vzorci”. Je prav tako izredno igriva in ima rada nežnosti. Je zelenooka, prijazna, socializirana in ima rada družbo ljudi, je pa tudi že sterilizirana.
TajčiZavetišče_23102015_fotoVojkoRotar-6696-2Na novega skrbnika čakajo tudi prijazni kužki, ki so že iz karantene in jih lahko spoznate vsak dan v času uradnih ur zavetišča, ki so po novem od ponedeljka do petka, med 13. in 17. uro, ob sobotah pa med 11. in 16. uro.