DomovArhivTekma s Hajdukom razprodana

Tekma s Hajdukom razprodana

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Razlog je seveda preprost – jutrišnja tekma drugega kvalifikacijskega kroga Lige Europa proti splitskemu Hajduku, ob 19. uri, na domačem stadionu Bonfika, ki je v celoti razprodana.

To je bilo tudi pričakovano, znano je namreč, da lahko stadion Bonifika na mednarodnih tekmah sprejme samo 2.592 gledalcev, kar pomeni, da je bilo že ob začetku prodaje vstopnic jasno, da ta bo kaj kmalu razprodan do zadnjega kotička.

V domačem taboru je slab dan pred veliko nogometno preizkušnjo čutiti veliko pričakovanje, trener Rodolfo Vanoli pa si je oddahnil, ko je krajšo bolezen prebolel Denis Halilovič. Steber obrambe zagotavlja, da bo nared, veliko pomembnih tekem pa ima v nogah tudi športni direktor FC Luke Koper Matej Mavrič Rožič, ki dobro ve, kako se igralci počutijo: “Za naše fante bo srečanje s Hajdukom nekaj posebnega, zato sem prepričan, da bodo dali vse od sebe.”

Gostujoča ekipa kmalu v Kopru

Danes v Koper, prek ljubljanskega letališča, prihaja nogometna delegacija iz Splita – ta bo že zvečer preizkusila igrišče na stadionu Bonifika. 

V Koper pa prihajajo tudi njihovi podporniki, ki so, kot smo izvedeli, že prevzeli 130 vstopnic za Klub navijačev Hajduka Torcida Split. Na HNK Hajduk Split medtem prihaja veliko prošenj tudi za nakup vstopnic, do nekaterih pa so se neposredno, na prodajnih mestih, zagotovo dokopali tudi slovenski navijači Hajduka. Vse kaže na to, da bodo podporo s tribun uživali tudi gostujoči nogometaši, nedvomno pa bo glavnica obiskovalcev bučno navijala za naše kanarčke.

Drevi zadnja tiskovka pred tekmo

Pred jutrišnjo prvo tekmo med ekipo Kopra in Hajdukom iz Splita bosta oba kluba na tiskovni konferenci ob 18:30 predstavila svoje poglede na dvoboj, ki bo dobil epilog prihodnji teden v Splitu.

Pred taktičnim spopadom na zelenici bosta svoje poglede na tekmo z mediji delila domači trener Rodolfo Vanoli in njegov splitski kolega Damir Burić, vzdušje v obeh slačilnicah pa bosta opisala kapetana Ivica Guberac ter Goran Milović.