DomovArhivTeniški center Bonifika spet v znamenju mednarodnega tenisa

Teniški center Bonifika spet v znamenju mednarodnega tenisa

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Na letošnji turnir se je prijavilo preko 400 mladih upov iz treh kontinentov,igralo pa jih bo lahko le 250. Medtem, ko je v lanskem letu kot trenerka turnir obiskala celo Patty Schnyder, bomo letos lahko na Bonifiki srečali Hano Mandlikovo, nekdanjo zmagovalko številnih Grand Slam turnirjev, ki je s svojim sinom pripotovala v Koper naravnost s Floride. Seveda bomo z zanimanjem spremljali tudi nastope številnih koprskih teniških igralcev, večini je organizator tudi namenil vabila za glavni turnir. Lian Benedejčič, Aleks Grlj, David Cepak, Mai Vidovič, Nik Popovič, Vitan Košpenda, Taj Popovič, Tina Dujc (vsi TK Koper), Kristina Kofol (TK Proten),  Sheila Glavaš, Vid Umer, Zala Ule in Anja Čotar (TA Los Vanganelos) bodo skušali nase opozoriti tudi v evropski konkurenci. Organizatorji največ pričakujejo od Lian Benedejčič, ki je tudi 16. nosilka turnirja.

 

Kako pomembna je organizacija tovrstnih dogodkov potrjuje dejstvo,da je leta 2000 prav v tej konkurenci prvo mesto na lestvici Tennis Europe osvojila Koprčanka Andreja Klepač in postala evropska igralka leta. S tem naslovom si je utrla pot za kasnejše uspešne nastope na svetovnih mladinskih in profesionalnih turnirjih. To je tudi vzpodbudilo njenega nekdanjega trenerja Aleksandra Živina, da je v Koper pripeljal kar dva takšna dogodka, ki sta se lepo prijela in postajata zelo kvalitetna in množična. “Z organizacijo takšnih turnirjev želimo v našem klubu mladim koprskim igralcem in igralkam omogočiti, da se na domačih tleh pomerijo z vrstniki iz celega sveta in si s tem olajšajo preboj na evropsko jakostno lestvico. Leta 2000 je bilo to doseči veliko težje, saj je bilo velikokrat potrebno prve točke poiskati v tujini,kar pa tudi veliko stane” je povedal Živin,ki namerava s svojimi sodelavci v prihodnje organizirati še mladinski ITF turnir do 18 let ter ženski profesionalni turnir. “Obenem se zahvaljujem vsem pokroviteljem turnirja, Mestni občini Koper in drugim, brez katerih dogodka ne bi mogli izpeljati”, je še dodal Živin in dodal: “Teniški center Bonifika je idealen prostor za organizacijo teniških dogodkov na vseh nivojih, naši gostje pa ne morejo prehvaliti urejenost vseh športnih površin v ŠRC Bonifika”.

Teniški klub Koper je nedavno od tega prejel tudi posebno priznanje evropske teniške zveze za enega najbolje organiziranih teniških dogodkov za mlade na stari celini.

2015bk2danaIMG_0777

Teniški klub Koper je letos prvič zagotovil tudi spremljanje rezultatov vseh tekem v živo na uradni spletni strani www.jrkoperopen.com/14u in  www.teniskoper.com