DomovArhivPrvi šolski dan je za nami

Prvi šolski dan je za nami

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Da je prvi šolski dan za vsakega otroka prav posebno doživetje, smo se lahko prepričali s prihodom na OŠ Koper, kjer so prvošolčke s kratkim igranim prizorom navdušili prava pravcata Rdeča Kapica, Peter Klepec, Muca Copatarica in Vid z novo srajčico. Ob priložnosti je male korenjake in njihove starše pozdravi tudi ravnatelj šole Anton Baloh, s svojim znanim humorjem pa sta jih nasmejala še Tomaž Klepač in Iztok Gustinčič. Podobno je bilo tudi v drugih osnovnih šolah Mestne občine Koper, kjer so »prve črve« lepo sprejeli medse in jim pripravili raznorazne igre, pesmi in zabavne vsebine ter jim tako polepšali prvi šolski dan.

Sicer bo v novem šolskem letu 2014/2015 v klopi koprskih osnovnih šol, na 16 lokacijah, sedlo približno 4127 šolarjev, od tega 221 v šole z italijanskim učnim jezikom. V primerjavi z minulimi leti koprska občina na tem področju beleži porast, vse več je tudi prvošolcev, in sicer v prvi razred je letos zakorakalo 550 korpskih prvošolcev, lani je bilo teh 520, predlani pa 445.   Sorazmerno s številom šolarjev se iz leta v leto povečuje tudi število oddelkov – letos je teh 201, lani 192, leto prej pa 189.

V spodnji galeriji objavljamo fotografije, med katerimi so tudi slike prvega moža korpske občine Borisa Popoviča, ki je danes v šolo pospremil tudi svojo prvošolko Tio.