DomovArhivNajmlajše učimo skrbeti za okolje

Najmlajše učimo skrbeti za okolje

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Akcija se bo nadaljevala, saj se bodo že čez dva tedna posebni risalni bloki, ki so prav tako izdelani iz recikliranega papirja, razdelili med vsemi vrtci v koprski občini.

Zvezek Smetka Marjetka, ki so ga danes prejeli najmlajši koprski dijaki, predstavlja le del številnih akcij, ki jih Komunala Koper uvaja na področju dviganja zavesti o pomenu pravilnega ločevanja odpadkov, recikliranja materialov in okoljske ozaveščenosti nasploh. Spodbujanje mladih k razmisleku in tudi ukrepanju pri ohranjanju čistega okolja, zlasti s pravilnim ločevanjem odpadkov, predstavlja veliko naložbo k ustvarjanju družbe, ki bo okolju prijazna. Več sto učencev je na tak način danes lahko videlo, da se papir, ki se pravilno zbira in ločuje, lahko ponovno uporabi za izdelavo zvezkov in še vrsto drugih izdelkov.

„Danes so policisti šolarjem predstavljali pomembnost varnosti v cestnem prometu, tudi v Komunali smo se posvetili prav tako pomembnim preventivnim programom, in sicer z vidika varstva narave in okolja. Če bomo najmlajše naučili, kako pomembna je skrb za okolje, smo prepričani, da bomo v prihodnje imeli še čistejše okolje. Pri tem je zelo pomembno ločevanje odpadkov na izvoru, da že mlade naučimo, kako pomembno je pravilno ločevanje odpadkov in da se da vse ponovno uporabiti oz. reciklirati. Zato smo šolarjem razdelili šolske zvezke, vrtcem pa bomo predali risalne bloke iz recikliranega materiala. Skozi celo šolsko leto bomo sodelovali in spodbujali k ločenemu zbiranju odpadkov. Če bodo otroci to vzeli za svoje, bodo tudi svoje starše prepričali, da je treba odpadke pravilno oddati v zabojnike za plastiko, steklo, papir, biološke ali druge odpadke,“ je dejal v. d. direktorja Komunale Koper Gašpar G. Mišič, ki se je z veseljem udeležil prvega šolskega dne v Osnovni šoli Koper.