DomovArhivPrvi letošnji mošt že v kozarcih

Prvi letošnji mošt že v kozarcih

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Prireditve »1. mošt«, ki jo vsako leto v Kopru organizira Vinakoper, sta se udeležila tudi podžupana Mestne občine Koper Peter Bolčič in Danijel Cep.

 

DSC_0026

 

Ob 10. uri so s pomočjo traktorja, na prizorišče ob hotelu Koper, v spremstvu Mužike sv. Lazarja iz Boršta in Šavrink in anka Šavrinov, pripeljali prvi letošnji mošt iz vrste rumeni muškat, ki so ga nabirali v vinogradih nasajenih na Debelem rtiču.

DSC_0150

Vse prisotne sta pozdravila tudi predsednik uprave Vinakoper Nevijo Pucer in glavni enolog Vinakoper Boštjan Zidar. Oba sta se v svojem nagovoru potožila nad letošnjim nič kaj poletnim vremenom, a vseeno upata na dober letnik.

Dobro letino grozdja in obilico sončnega vremena med trgatvijo pa sta vinogradnikom zaželeli tudi vinska kraljica Slovenije Špela Štokelj in vinska kraljica slovenske Istre Sara Pfeifer Pelicon.
Preden so napolnili kozarce, pa je vse ljubitelje žlahtne kapljice in ostale mimoidoče pozdravil tudi podžupan Peter Bolčič, ki je predstavnikom Vinakoper zaželel še veliko uspešnega dela, ob tem pa poudaril: »da ima Vinakoper v Mestni občini Koper močnega zaveznika in lahko vedno računa na njeno pomoč in podporo.«