DomovArhivTeniški dogodki na najvišjem nivoju

Teniški dogodki na najvišjem nivoju

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V teh dneh se je uspešno zaključil 8. ITF Futures Luka Koper Open za moške z nagradnim skladom 10.000 USD. V finalnem obračunu sta se na koprskem centralnem teniškem igrišču pomerila Janez Semrajc (SLO) in Maximilian Marterer (Nemčija), ki je v prvem kolu ugnal 2. nosilca Federica Corio (Arg), brata nekdanjega finalista Roland Garrosa Guilerma Corie. Po treh urah napetega dvoboja je zmagal član slovenske Davis Cup reprezentance Janez Semrajc .”Čestitam organizatorjem za izvrstno izvedbo in odlično pripravljena igrišča” je takoj po finalu povedal Semrajc, ki je prejel 18 točk za ATP lestvico.

V času finalnega srečanja so na ostala igrišča v TC Bonifika že stopili najmlajši teniški upi iz vse Evrope. Gre za še en močan mednarodni teniški turnir, ki velja za enega najprestižnejših teniških dogodkov za mlade v Evropi. Udeležuje se ga preko 150 mladih teniških upov iz 20 držav (prvič sta prijavljena tudi igralca iz ZDA in Avstralije), ki se bodo 7 dni potegovali za evropske točke do 12 let. Nastopilo bo tudi veliko primorskih teniških upov, ki se bodo lahko na domačih tleh spet pomerili z najboljšimi vrstniki iz vse Evrope. Leta 2012 se je do finala prebila Lian Benedejčič (TK Koper), kar je do sedaj največji uspeh primorskega tenisa na tem turnirju.

Zelo dobro pa je bil obiskan tudi turnir 8-11 let, na katerem so se najmlajši upi že pomerili v mini, midi tenisu in tenisu do 10 in 11 let. Izmed koprskih igralcev so se najbolj izkazali Laura Koren, Maks in Aleks Vincek, Ana Tara Praček in Benjamin Borlini (vsi TK Koper), ki so osvojili pokal Luke Koper. Posebnost koprskega turnirja so tudi mešane dvojice, ki jih lahko spremljamo le na turnirjih za Grand Slam. V času finalnih tekem do 12 let (prihodnjo soboto, 31. maja) bo na sporedu tudi t.i. Primorski satelit, ki je namenjen vsem članom teniških šol. ” V Kopru imamo prekrasen teniški center, ki je idealen za organizacijo teniških dogodkov tudi na najvišjem nivoju ” je povedal Aleksandar Živin, predsednik TK Koper, ki je pred leti od Evropske teniške zveze že prejel priznanje za enega najbolje organiziranih teniških turnirjev v Evropi.