DomovArhivTežka, a zaslužena zmaga Koprčanov

Težka, a zaslužena zmaga Koprčanov

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Dež, veter in nekaj nevarnih akcij Novomeščanov je koprskim nogometašem na današnjem gostovanju v Novem mestu povzročalo kar nekaj preglavic, a kljub temu so se ob koncu srečanja Koprčani izkazali za boljšega nasprotnika. Koprčani so kar nekajkrat resno ogrozili nasprotnikovo mrežo, a žoga kot nalašč ni in ni hotela v gol, na strani Koprčanov pa se je danes izjemno izkazal vratar Vjekoslav Tomić, ki je gladko ubranil nekaj nevarnih strelov Krke.  Ekipi sta bili sicer sprva precej izenačeni, igra je bila dinamična in obe strani sta kar nekajkrat resno ogrozili nasprotnikovo mrežo, vendar so tudi tokrat Koprčani dali vse od sebe in na koncu zasluženo zmagali. Kljub nekaj dobrim predhodnih akcij, se je sreča koprskim nogometašem naposled vendarle nasmehnila v 78. minuti, ko je za Koprčane zadel Fabian Lokaj, ki je le nekaj trenutkov pred tem vstopil v igro. Lokaj je v kazenskem prostoru prišel do žoge po podaji Antonia Pavića z leve strani, nato pa žogo silovito poslal v mrežo s pomočjo prečke in novomeški vratar je lahko samo nemočno opazoval žogo v domači mreži.Takoj zatem so na drugi strani tudi Novomeščani zatresli mrežo, a so sodniki pravilno razveljavili zadetek zaradi prepovedanega položaja nesojenega strelca Alena Vučkića.

Koprčani, ki so se tokrat predstavili v belih dresih, so z današnjo zmago poskrbeli, da imajo štirje klubi v spodnjem delu lestvice znova enako število točk – 25. Najboljši med temi je prav Koper, ki je z današnjo zmago na svoj račun dodal prve spomladanske točke.

Domači trener Slavko Matić je po koncu srečanja priznal, da je bila zmaga težka, a po njegovih besedah jim bo prav slednja dala nov zagon za naprej.

Današnje srečanje je spremljala tudi ekipa portala ekoper.si, obsežnejše poročilo o tekmi bomo na našem spletnem portalu objavili jutri.

Krka bo v 26. krogu v soboto gostovala v Mariboru, medtem ko bo Koper dan prej gostil Gorico.


Stadion Portoval, gledalcev 300, sodniki: Vinčić, Ul in Perger (vsi Maribor).
* Strelec: 0:1 Lokaj (78.).
* Krka: Mitrović, Ejup, Bogdan, Marotti, Vučkić, Kostanjšek (od 78. Brkljača), Welbeck (od 86. Marjanović), Mojstrovič, Fuček, Perić, Potokar (od 71. Majcen).
* Luka Koper: Tomić, Pavić, Memolla, Horvat, Datković, Biljan (od 90. Batur), Štulac, Belima (od 74. Lokaj), Valencia, Jurina, Muslimović (od 46. Štromajer).
* Rumeni kartoni: Perić, Vučkić, Bogdan, Ejup, Fuček; Pavić, Valencia, Tomić.
* Rdeči karton: /.