DomovArhivV Ljubljani uspešna tudi koprska bowling ekipa

V Ljubljani uspešna tudi koprska bowling ekipa

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kljub temu, da Bowling klub Planet Koper deluje šele dve leti, so z doseženim lahko še kako zadovoljni. Ekipa, ki trenira v prostorih koprskega bowling centra Planeta Tuš in trenutno zaseda prvo mesto v ligaškem tekmovanju, je namreč na včerajšnjem turnirju v bowling centru Klub 300 v Ljubljani v mladinski kategoriji trojk dobesedno pometla s konkurenco. Uspešne so bile tudi petorke, ki so na koncu, po porazu proti ekipi s Ptuja osvojile drugo mesto.

V kvalifikacijskem delu v kategoriji petork je bila domača ekipa iz Kopra najboljša, sledile so ji ekipe Ptuja, Galaksije iz Trebnjega in Postojne. Prav slednjo so Koprčani nadigrali v polfinalnem delu, z 917 podrtimi keglji proti 838, so bili pač boljši nasprotnik. V finalu se je domača ekipa, v sestavi  Tim Cerkvenik, Goran Jovičić, Bojan Šuber ter Aleksander in Rok Koštric, srečala še Ptujčani, ki pa so bolje odigrali in se z 872 podrtimi keglji proti 736 zavihteli na prvo mesto.

Še bolje pa so se včeraj odrezale trojke, mladinska ekipa je bila že v kvalifikacijah najmočnejši nasprotnik, sledile so ji ekipa Arena iz Ljubljane, Postojna in Maribor. Tim Cerkvenik, Rok in Aleksander Koštric so odlično igrali tudi v polfinalu, v katerem so za las premagali Maribor, v finalu pa so z 579 podrtimi keglji proti 530 nadigrali še Postojno.

A uspehov ne nizajo samo na turnirjih, Tim Cerkvenik si je letos priigral tudi laskavi naziv državnega mladinskega prvaka, mladinska trojka, ki jo poleg Cerkvenika sestavljajo še Rok in Aleksander Koštric ter Žiga Zalar iz Postojne, se namreč odpravlja tudi na mladinsko evropsko prvenstvo v Reykjavik na Islandijo.

Do konca ligaškega dela čaka domačo bowling ekipo še turnir v Novi Gorici in tekma v domačem Kopru, ki jo bo bowling center Planeta Tuš gostil 14. maja.