DomovArhivTo soboto spet Podeželje v mestu

To soboto spet Podeželje v mestu

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Zdaj že tradicionalna prireditev Podeželje v mestu, ki jo Koper redno gosti zadnjih nekaj let, je imenitna priložnost za degustacijo in nakup številnih domačih proizvodov, kot so olje, vino, sokovi, marmelade, kompoti, pa tudi češnje, šparglji, krušni, mlečni ter mesni izdelki slovenskih kmetij. Na svoj račun bodo prišli tudi vsi ljubitelji morske hrane, ob 10. uri se bo namreč pred Taverno pričela degustacija morskih dobrot.

Sicer pa se bo med 8. in 14. uro na stojnicah po Pristaniški ulici predstavljalo kar 35 slovenskih kmetij z različnih koncev Slovenije, na Carpacciovem trgu za Taverno pa bo sočasno potekal praznik košarke. Med stojnicami bodo igrali mladi člani skupine Štajerski frajtonarji, ki bodo v mestu pričarali pravo podeželsko vzdušje, ob nekaterih stojnicah pa bodo pripravili različne delavnice. Pod geslom Zdrava hrana iz zdravih posod se bodo obiskovalci prireditve na primer lahko udeležili delavnic lončarjenja, seznanili pa se bodo lahko tudi s pridobivanjem kočevskega gozdnega medu in si ogledali pravi kočevski panj s čebeljo družino.

Namen tokratne predstavitve slovenskega podeželja na prireditvi Podeželju v mestu v organizaciji Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in s podporo Mestne občine Koper je poudariti pomen prepletanja uživanja lokalno pridelane hrane in zdravega načina življenja.

V sklopu prireditve bodo pripravili tudi dobrodelno akcijo Krompir moraš imeti«… v življenju ali na mizi, s katero bodo pomagali socialno ogroženim družinam. Akciji se bo pridružil zmagovalec prvega televizijskega šova Gostilna išče šefa Andrej Murko, ki bo pripravljal krompirjeve jedi.