DomovArhivNa pomoč priskočila tudi MOK

Na pomoč priskočila tudi MOK

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Šlo je za obširno akcijo, v kateri je sodelovalo kar 17 nevladnih organizacij, med njimi Rdeči Križ Slovenije, društvi Behar in Bedem iz Kopra ter Islamska skupnost, ki so v pičlih nekaj dneh uspeli zbrati za kar dva polna tovornjaka najnujnejših potrebščin in konzervirane hrane. Akciji se je takoj pridružila tudi koprska občina, ki je v celoti pokrila stroške prevoza, podžupan Danijel Cep pa je v spremstvu novinarske ekipe regionalnega RTV centra Koper – Capodistria tudi sam odpotoval na mesto dogajanja.

V Tuzli je predstavniku Mestne občine Koper dobrodošlico izrekel tudi župan Občine Tuzla Jasmin Imamović,  ki je goste iz Slovenije seznanil tudi s trenutno situacijo v Tuzli in okoliških vaseh. Le-te sicer niso utrpele velikih poplav, so se pa zato tamkajšnji prebivalci soočili z rušilnimi plazovi, ki so naredili veliko škode na hišah in poslopjih. Ekipa iz Slovenije je obiskala tudi nekatere bližnje vasi in naselja ter se srečala s krajani, ki so tako rekoč ostali brez strehe nad glavo, in so zato bili pomoči iz Slovenije seveda več kot veseli.

A tu se humanitarna pomoč ne konča. Združena društva pomoč za vse prizadete v nedavnih poplavah še vedno zbirajo, tako recimo KUŠD Behar in Žensko Združenje Bedem pozivata vse, ki želijo pomagati, naj vse potrebščine, z izjemo oblačil, dostavijo na sedeža društev.