DomovArhivTudi koprska zastava bo na Triglavu

Tudi koprska zastava bo na Triglavu

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Že vse od leta 2009 planinska sekcija kluba Kraški gadje organizira večdnevni pohod iz Gorjanskega na Triglav. Pohod je kmalu postal mednarodni, saj so planinci v naslednjih letih njegov začetek postavili v Sesljan in Dolino pri Trstu ter tako simbolično premagali mejo. Letos se je njihov pohod začel v hrvaškem Buzetu, kjer jih je sprejel župan Siniša Žulić.  Tokrat bo skupina šestnajstih pohodnikov prvič prečkala kar tri države, na njihovi poti so se danes dopoldne ustavili tudi v Rakitovcu.

V idilični in tudi najvišje ležeči vasi v koprski občini so tako danes dopoldne planince sprejeli podžupan Mestne občine Koper Anton Sagadin, predsednik društva za slovensko-hrvaško čezmejno sodelovanje in druženje na območju Eko parka Kras ter domačin Valter Miklavčič in član kluba Kraški gadje Cveto Stanonik, ki je planince pospremil do Podgrada.

DSCN7959

V imenu Mestne občine Koper je podžupan Sagadin podpisal listino o prijateljstvu in sodelovanju, ki jo bodo pohodniki odnesli v vsako od 29 občin, katere bodo prehodili. Podžupan Sagadin je planincem po podpisu listine izročil tudi koprsko občinsko zastavo, ki bo v kratkem vihrala z vrha Triglava v družbi ostalih občinskih in državnih zastav. Ob izraženi podpori združevalnim aktivnostim kraških gadov jim je zaželel srečno pot in srečen sestop z najbolj simbolične slovenske gore.

Planinska sekcija kluba Kraški gadje vabi vse podpornike tudi na zaključni sprejem planincev na železniško postajo v Štanjelu, 20. avgusta ob 19.20, in nato v vas Gorjanci, ko bodo, tokrat z vlakom namesto peš, v kraj prišli vsi planinci in vse zastave, ki bodo osvojile Triglav.