DomovArhivTuristične kapacitete dobro zasedene

Turistične kapacitete dobro zasedene

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Med gosti, ki se v teh dneh mudijo v naši občini, je največ Slovencev, Italijanov in Nemcev. Po besedah Petra Žudiča iz Turistične organizacije Koper, obiskovalce v naše kraje nedvomno privabijo ogledi znamenitosti tako v samem mestu kot v zaledju. »Večinoma povprašujejo po nastanitvah, dobrih restavracijah, po ogledu raznih prireditev in po kolesarskih ter peš poteh. Ravno slednje so vse bolj priljubljene, saj lahko obiskovalci ob lepo urejenih poteh in ugodni klimi uživajo praktično vse leto«, pojasnjuje Žudič.

Sicer pa je v teh dneh v Mestni občini Koper vse prej kot dolgčas. Tako bo nocoj dvorana sv. Frančiška gostila novoletni koncert opernih arij. Ob 20. uri bodo nastopili Katarina Kobal, Aljaž Vesel in Meta Fajdiga. Vstopnice lahko obiskovalci kupijo v TIC-u Koper (Pretorska palača), vsak dan med 9. in 17. uro.

Tisti, ki še izbirajo na kakšen način obdarovati svoje bližnje v teh prazničnih dneh, pa lahko vse do 2. januarja obiščejo praznični sejem na promenadi v Kopru.

Najmlajši bodo na svoj račun prišli v sredo, 30. decembra, ko bo koprsko Taverno, od 17. ure dalje obiskal dedek Mraz. Najmlajši se bodo zagotovo razveselili prav posebne predstave, v kateri bodo tudi sami lahko sodelovali. Vse pa čaka tudi zanimivo presenečenje.

Za vse tiste, ki še ne vedo kam na silvestrski večer, bo zagotovo prava izbira koprska Taverna, kjer bodo svojo 40. obletnico delovanja obeležili Primorski fantje in obiskovalce popeljali v novo leto. Na prvi dan novega leta se bodo širile melodije Oldies Goldies – Dj Exo Beltram & Live Sax, 2. januarja pa bo nastopila skupina Mambo Kings.