DomovArhivUlična zabava na Kidričevi več kot uspela

Ulična zabava na Kidričevi več kot uspela

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

»Kidričeva Street party«, premierni dogodek, ki je minuli petek povsem navdušil tako domačine kot tudi številne obiskovalce, je Kopru prinesel veliko svežine. Poleg prve prave ulične zabave, ki je postregla s pestrim kulturnim in zabavnim programom, je mesto tako dobilo tudi dve novi razstavi Pokrajinskega muzeja Koper, in sicer slikarske zbirke Mestne občine Koper, v katero so zajeta likovna dela iz obdobja 20. stoletja, in stalne razstave sodobne industrijske zgodovine »60 let Tomosa – Življenje tovarne in njenih ljudi«. Prva domuje v galeriji Lepa Vida – Galeriji moderne in sodobne umetnosti, druga razstava, v okviru katere so na ogled številni predmeti, vozila, slikovni material in drugo, tako ali drugače vezano na obdobje tovarne Tomos, pa v nekdanjem t.i. mlečnem baru.

S petkom je Koper bogatejši tudi za prvi 3D center v Sloveniji, za katerega skrbi podjetje Harpha Sea. Ta je odprt prav vsak dan, v njem pa si je mogoče ogledati 3D izdelke, se seznaniti z možnostmi 3D komunikacije, center pa nudi tudi podporo od idejne zasnove do prototipa tako podjetjem kot posameznikom. V okviru prvega Kidričeva Street Party dogodka, je svoja vrata odprla tudi trgovina Okusi Istre – Marinka Hrvatina, z različnimi kulinaričnimi izdelki in dobrotami, vezanimi na slovensko Istro, ki je bila že prvi dan izredno dobro obiskana.

Sicer so odprtje novega dogodka poleg številnih obiskovalcev ter mestnih radovednežev pospremile mažoretke, ki so se skupaj s Pihalnim orkestrom Marezige sprehodile vzdolž celotne ulice, ob manjšem vodnjaku na ulici pa je zapela tudi Klapa Semikanta`. Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše, ki so jih s predstavo »O lisički zviti tički in volku« zabavale lutke Lutkovnega studia Lutkarnica Koper. Najbolj pestro je bilo na stojnicah, kjer so se predstavljala odlična vina Rojac, Garnata bistro je gostil prvi pravi after work party, »Hoppiness« pivoteka pa druženje ob pivu in elektronskih ritmih. Večer je sklenil glasbeni utrinek, nastop Pihalnega orkestra Marezige in skupine Gedore.

Prvi ulični zabavi bodo sledile še številne druge, koprska občina bo namreč organizirala še tri, naslednjo že ta petek, 26. septembra, nato pa še 10. in 17. oktobra, nakar bodo organizacijo v celoti nase prevzeli ponudniki, ob pomoči Zavoda Koper Otok.