DomovArhiv»Umetnost je lahko odličen režiser našega življenja, samo prepustiti se moramo.«

»Umetnost je lahko odličen režiser našega življenja, samo prepustiti se moramo.«

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

»Glede na to, da udeležba ni bila tako številčna, smo z izkupičkom dražbe zelo zadovoljni,« je po dražbi povedal prvi mož koprskega pristanišča Gašpar Gašpar Mišič in dodal, da je sicer Luka nekaj sredstev zbrala že na dobrodelnem teku ob Dnevu žena, prav tako pa ima na razpolago še nekaj dodatnega denarja, ki jih bo namenila za odpravo posledic žledoloma.

Ob tej priložnosti je nekaj besed namenil tudi tistim, ki se danes soočajo s posledicami nedavne naravne nesreče in povedal, da bo Luka Koper v prihodnosti organizirala še kakšen podoben dobrodelni dogodek.

Sicer je sinočnji svečani dogodek zaznamovala tudi glasbena skupina Tonja Senčar trio, ki jo sestavljajo pevka Tonja Senčar, kitarist Jure Lesar in kontrabasist Luka Mardakovič, za lepo glasbeno popestritev večera pa je poskrbela tudi mlada harfistka Bilka Peršič.

Predmet dražbe so bile umetnine, ki so jih v okviru kolonije »Živeti s pristaniščem 2014« ustvarili slikarji Klavdij Tutta, Mira Ličen Krmpotić, Vasko Vidmar, Jure Cihlar, Barbara Čižmek Cihlar, Slavko Krunić, Jelena Kršić, Zoran Krulj, Nikola Žigon in arhitekt Jurij Kobe. Vsa dela bodo od 20. marca do 10. aprila na ogled v galeriji Insula v Izoli, kjer bo mogoče neprodana dela tudi kupiti – denar bo namenjen odpravi posledic ujme.