DomovArhivUspešno sklenjen prvi del gasilskega tekmovanja

Uspešno sklenjen prvi del gasilskega tekmovanja

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem ko so se danes ves dan v športno-rekreacijskem centru Bonifika v različnih vajah in preizkušnjah pomerjale najboljše članske in veteranske ekipe gasilk in gasilcev, združene v 324 enot, je pozno popoldne na nogometnem stadionu Bonifika sledila zaključna slovesnost z razglasitvijo najboljših.

Prireditve sta se poleg glavnih iz gasilskih zvez in organizacij ter množičnega občinstva udeležila tudi gostitelj dogodka, župan Mestne občine Koper Boris Popovič in predsednik vlade Miro Cerar.  

Popovič je v svojem nagovoru spomnil, da so v Mestni občini Koper v  zadnjih 14 letih poleg številnih ostalih naložb, dvignili gasilstvo v koprski občini »na zelo visoko, celo na eno najvišjih ravni v državi in s tem smo dosegli, da veljata danes naše mesto oziroma naša občina za ene najvarnejših, ne samo v Sloveniji, ampak tudi širše«. Gasilcem se je zahvalil za njihovo neutrudno in marljivo delo, predanost in nesebičnost, s katerimi  vsakodnevno skrbijo, tako Popovič,

»da je življenje vseh nas bolj prijetno, kakovostno, predvsem pa brezskrbno in varno«.

Spomnil je, da so bili nenazadnje prav gasilci tisti, ki so bili prvi na kraju nesreče, ki jo je sam doživel pred petnajstimi leti. »In prav vaši hitri odzivnosti ter strokovnemu pristopu se moram zahvaliti, da sem lahko danes tu med vami. Iz srca vam hvala za to«, je še dejal prvi mož Mestne občine Koper in sklenil, da državno gasilsko tekmovanje ni samo eden najpomembnejših gasilskih dogodkov v državi, temveč je po njegovem tudi ključnega pomena za kaljenje in vzgojo mladih generacij gasilcev.
DSC_9513

Tudi premier Cerar je izpostavil pomembno vlogo gasilcev v naši državi. »Gasilci skrbite za našo varnost, tudi na najbolj tvegane načine, ko tvegate celo lastna življenja«, je povedal Cerar in se gasilcem zahvalil v imenu vseh Slovenk in Slovencev.

Jutri bodo tekmovali mladinci, ki se bodo pomerili v treh disciplinah.

Za najboljše ekipe bo Gasilska zveza Slovenije organizirala še dodatno izbirno tekmovanje, s katerega se bo 16 najboljših ekip uvrstilo na gasilsko olimpijado, ki bo prihodnje leto v Beljaku v Avstriji.