DomovArhivV Izoli položili temeljni kamen urgentnega centra

V Izoli položili temeljni kamen urgentnega centra

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Gradbena dela ob izolski bolnišnici so se začela pred dnevi, objekt, v katerem bodo bolnike lahko še bolje oskrbovali, pa bodo v uporabo predali predvidoma septembra prihodnje leto, je napovedal koordinator projekta izgradnje urgence Jani Dernič, ob tem pa izrazil upanje, da bodo do takrat uredili tudi vse dokumente, ki so potrebni za delovanje urgentne službe.

Z njim se je strinjal tudi v. d. direktorja SBI Radivoj Nardin, ki je uvodoma dejal, da je gradnja moderne urgence nov mejnik pri zdravstveni oskrbi ljudi, ki potrebujejo urgentno pomoč in izrazil upanje, da bo gradbenim posegom sledil še vsebinski del z vsemi pravilniki delovanja, ki so nujno potrebni, da urgentni centri zaživijo na način, kot so bili načrtovani.

Današnje polaganje temeljnega kamna, ki naznanja prihod nove, prepotrebne naložbe tudi za samo Splošno bolnišnico Izola je pozdravil tudi strokovni direktor izolske bolnišnice Felice Žiža, ki je poudaril, da gre pri urgentnem centru za največjo strokovno pridobitev od selitve bolnišnice v sedanje prostore leta 1982. Nekaj besed je zbranim med drugim namenil tudi predstojnik urgentnih služb Peter Golob, ki je ocenil, da bodo novi prostori omogočili razširitev načina njihovega dela tudi na nekatera področja, ki so bila do zdaj morda ovira pri optimalni oskrbi bolnikov.

Sicer pa so se današnjega dogodka udeležili tudi številni gostje, med njimi tudi poslanec in nekdanji minister za zdravje ter nekdanji direktor SBI Tomaž Gantar in vsi trije predstavniki obalnih občin, župana občin Izola in Piran, ter podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič.