DomovArhivV koprskem taboru brez živčnosti

V koprskem taboru brez živčnosti

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Ta vikend bodo po zimskem odmoru znova zaživele domače prvoligaške zelenice.  V 23. krogu prvenstva se bo ekipa FC Koper na Stožicah pomerila z ljubljansko Olimpijo. Prvoligaški klubi v teh dneh pilijo še zadnje podrobnosti, Prva liga Telekom Slovenije pa je dobila tudi novo uradno žogo prvenstva. Gre za  žogo znamke adidas Beau Jeu, ki je močno povezana s prihajajočim evropskim prvenstvom v Franciji, kjer bo prav tako uradna žoga tekmovanja. Žoga je narejena iz poliestra in bombaža, krasijo pa jo modri in rdeči elementi, ki so sestavni del celostne grafične podobe EURA 2016. Kot sporočajo iz Nogometne zveze Slovenije, visokokakovostni materiali žoge omogočajo najvišjo raven učinkovitosti na terenu, termično obdelana brezšivna površina pa zagotavlja boljši dotik v igri.

adidas_nova_zoga

Sicer pa smo že včeraj poročali o tem, da zeleno-beli zmaji ne podcenjujejo koprskih Kanarčkov, ki so med zimskim premorom dodobra   prevetrili in tudi s številnimi zvenečimi nogometnimi imeni okrepili svoje vrste. Kapetan Olimpije Darijan Matić je izjavil, da bo tekma proti Kopru usmerila nadaljnji tok prvenstva.

»Z zmago bi si utrdili samozavest, priprava na veliki derbi z Mariborom pa bi potekala v precej bolj vedrem duhu. Z vsem spoštovanjem do ostalih nasprotnikov, toda če želimo osvojiti naslov državnega prvaka, moramo zmagati vseh 14 tekem«,

je dejal in v isti sapi priznal, da jih v nedeljo nedvomno čaka težka preizkušnja. V Olimpiji torej ne skrivajo dejstva, da si v nedeljo na vsak način želijo zmage, s tega stališča so v Kopru v prednosti. Da v domačem nogometnem taboru pred nedeljsko preizkušnjo ni čutiti živčnosti, nam je danes potrdil tudi koprski nogometaš Jaka Štromajer, na nedeljsko tekmo pa z optimizmom čakajo tudi zvesti koprski navijači. Več v video izjavah.