DomovArhivKoprska ekipa U16 zmagala letošnji mednarodni turnir Koper Open

Koprska ekipa U16 zmagala letošnji mednarodni turnir Koper Open

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Ravno toliko je bilo tudi obiskovalcev in navijačev, ki so v štirih dneh pestrega dogajanja na koprskih zelenicah imeli kaj videti.

Domači nogometaši so se namreč več kot odlično odrezali: odlično četrto mesto v kategoriji U15 ter drugo in tretje mesto, ki sta si ga v U14 priigrali obe sodelujoči selekciji FC Kopra, so s prvim mestom in torej osvojitvijo turnirja nadgradili fantje v kategoriji U16. Ponos koprskega mladinskega pogona so bili tudi posamezniki, ki so bili v svojih kategorijah razglašeni za najboljše, v U14 se je med najboljše strelce vpisal Elvis Bajramovič, ekipa U16 pa je dala kar dve imeni, najboljšega igralca – Jana Jermana in najboljšega med vratarji – Jasmina Mediča.

Tudi sicer pa je štiridnevno dogajanje, ki ga je pospremilo še odlično vreme, zaznamovalo več kot 20 ekip iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije, ki so v različnih starostnih kategorijah odigrale približno 60 tekem. Predtekmovalnemu delu, ki se je sklenil z uradnim odprtjem turnirja in mimohodom vseh igralcev v soboto, 20. februarja, so sledili finalni dvoboji in svečana razglasitev najboljših, ki se je je udeležil tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič.

Turnir je spremljala tudi ekipa portala eKoper, ki je v objektiv kamere ujela nekaj utrinkov štiridnevnega dogajanja na Bonifiki, v spodnjem videu pa si lahko ogledate tudi izjave župana Borisa Popoviča, trenerja koprske ekipe U16 Samirja Zuliča, trenerja mladinskega pogona FK Borac Banja Luka Predraga Majkića in domačega nogobrca Jana Jermana, ki je bil razglašen za najboljšega igralca v kategoriji U16.

Poleg FC Koper, FC Koper A in FC Koper B, so na turnirju Koper Open sodelovali še FK Crvena Zvezda, NK Olimpija, NK Rijeka Zamet, FK Sarajevo Novi Grad, FK Borac Banja Luka, NK Trnje Zagreb, NK Ajdovščina Vipava, NK Idrija Tolmin, NK Dragomer, NK Hrvatski Dragovoljac, NK Era Šmartno, FK Fair Play Doboj, NK Župa Dubrovačka, NK Buje in NK Rudar Velenje.