DomovArhivV Kopru gostimo 56 tujih dijakov

V Kopru gostimo 56 tujih dijakov

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska Srednja ekonomsko-poslovna šola te dni gosti 56 dijakov iz Nizozemske, Nemčije, Norveške, Slovaške, Španije in Grčije, ki so skupaj s slovenskimi srednješolci vključeni v enega od t.i. projektov Comenius.

Gre za dvoletni projekt na temo medijske osveščenosti »Media awarness generating informed citizens«, v okviru katerega so dijaki že obiskali Nizozemsko, v prihodnjem letu pa jih bodo gostili še v Grčiji in na Norveškem. Bistven del projekta predstavlja komunikacija prek blogov, pa tudi druge skupne aktivnosti prek novih medijev, v okviru katerih bodo obdelali 5 različnih tem, med njimi tudi družabna omrežja in oglaševanje.

DSCN7569

Včeraj je mlada delegacija obiskala tudi Pretorsko palačo v Kopru, kjer jih je v imenu Mestne občine Koper sprejel predstojnik urada za družbene dejavnosti in razvoj Timotej Pirjevec. Po uvodni kratki predstavitvi zgodovine mesta in njegovih značilnosti v prostorih stare lekarne so si dijaki ogledali še poročno dvorano in sejno sobo, kjer jih je nagovoril predstavnik občine in jim izrazil dobrodošlico v Kopru. Obisku koprske občine je sledil še obisk šole gostiteljice, Srednje ekonomsko – poslovne šole Koper, dijaki pa bodo v naslednjih dneh obiskali tudi medijski hiši Primorske novice in Televizijo Koper ter Fakulteto za medijske študije v Kopru.