DomovArhivv Kopru najdaljša čokolada Slovenije

v Kopru najdaljša čokolada Slovenije

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kar 11 metrov dolga sladka pregreha je danes v mestno središče privabila številne sladkosnede, ki so največjo čokolado v državi pohrustali v pičle pol ure. Kako tudi ne bi, čokolada velikanka je bila izdelana iz kar treh različnih čokolad, mlečne, bele in temne čokolade, z dodatki lešnikov, suhega sadja in bombonov. Kot nam je zaupal čokoladni mojster Danijel Sertič je za njeno izdelavo uporabil nekaj več kot 50 kilogramov čokolade, na vprašanje, ali tudi v prihodnje pripravlja nekaj podobnega, pa se je samo nasmehnil.
S tem posebnim dogodkom, ki so se ga razveselili tako otroci bližnjih vrtcev kot tudi številni, nekoliko starejši obiskovalci, se je začela dvodnevna akcija Zavoda Koper Otok »Razvajaj se v mestu«. Ob tej priložnosti bodo ves današnji, pa tudi jutrišnji dan določeni koprski trgovci in gostinci v trgovinah nudili najrazličnejše ugodnosti, od popustov, do simboličnih daril, z malo sreče pa bodo sprehajalke po mestnih ulicah dobile tudi rožico.
Možnosti prijetnega preživljanja prostega časa v mestnem jedru bo torej veliko. Seznam vseh trgovin, ki bodo nudile ugodnosti in več informacij pa dobite tukaj.