DomovArhivV Kopru Norwegian Jade z arabskimi zvezdniki

V Kopru Norwegian Jade z arabskimi zvezdniki

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

294 metrov dolga ladja Norwegian Jade je v teh dneh na posebnem 7-dnevnem križarjenju po Sredozemlju, katerega so se udeležile tudi znane arabske televizijske zvezde in snemalna ekipa priznane produkcijske hiše RTB Productions iz Libanona. Slednja bo za priljubljeno arabsko televizijo MBC TV Arabia posnela eno od epizod arabskega resničnostnega šova »Stars on board« oziroma »Zvezde na krovu«. Gre za arabsko različico MTV televizije, ki dosega približno 100 milijonsko občinstvo.

DSC_0663

Pot so pričeli prejšnjo soboto v Benetkah, od koder so odpluli proti Krfu, nato v Kotor in Dubrovnik. Danes med 12. in 20. uro pa bo ladja z več kot 2.200 potniki in 1.100 člani posadke, ki bodo odkrivali lepote Kopra in preostale Slovenije, v našem mestu, od koder bo odplula proti Benetkam.

Zvezdniki bodo med postankom na slovenski Obali obiskali Piran, Sečoveljske soline in Križno jamo, pekli kruh ob vznožju Brkinov in preživeli dan s skupino slovenskih ribičev.

“V oddaji bodo tako predstavljene tradicija, dediščina, naravne in kulturne vrednote, gostoljubnost in originalnost naše dežele,”

pravijo v agenciji Autentica, ki skrbi za njihovo koordinacijo in turistično podporo.

»Poleg same organizacije in koordinacije vseh ponudnikov ter zahtevne logistike, bomo snemalni ekipi in zvezdnikom pričarali zares avtentično in edinstveno doživetje Primorske, da bodo imeli najboljše možnosti za predstavitev naše dežele v arabskem svetu«,

pojasnjujejo v Autentici. Na naše vprašanje, kako to, da zvezdnikom ne bodo predstavili lepot naše občine, odgovarjajo, da so program prilagodili željam naročnika in da kljub pestremu programu tudi Koper prav gotovo ne bo ostal spregledan.

DSC_0659

Sicer pa je velikanka Norwegian Jade, ki je ob njeni izgradnji leta 2006 veljala za najdražjo ameriško potniško ladjo vredno več kot pol milijarde dolarjev, naše mesto obiskovala že v prejšnjih sezonah. Letos bo naše mesto obiskala tudi njena nekoliko manjša sestra Norwegian Spirit, ki bo Koper obiskala zadnji julijski dan.

Na naslednji povezavi si lahko ogledate eno od lanskih epizod šova »Stars on board«:

Kot je znano, bodo v Kopru letos skupno zabeležili 70 prihodov potniških ladij, s katerimi nas bo obiskalo približno 77 tisoč turistov in pripadajočih članov posadke.