DomovArhivV Kopru si želijo sodobnega skejt parka

V Kopru si želijo sodobnega skejt parka

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Ob javni razgrnitvi dopolnitve lokacijskega načrta za to območje, ki je na tem delu najprej predvideval gradnjo marine in spremljajočih dejavnosti, po novem pa odprl možnosti za umestitev različnih športno rekreacijskih vsebin, od igrišč za odbojko na mivki, tekaške in kolesarske steze, do večnamenske zelene površine, so se na koprsko občino obrnili predstavniki Športnega društva Obala riders. Ti so namreč na tem predelu videli priložnost za ureditev sodobnega in nadstandardnega rolkarskega poligona.

Koprska občina je njihove pobude vzela resno in v že izdelano idejno zasnovo celotnega parka – pod katerega se je podpisal arhitekturni biro D-R-A-F-T-arhitekti d.o.o., ki naj bi se razprostiral na skoraj 15 tisoč kvadratnih metrih, umestila tudi idejno zasnovo sodobnega poligona za urbane športe.

Gre za zamisli strokovnjakov, ki imajo na tem področju že vrsto izkušenj in referenc, saj so med drugim prav oni uredili skejt park v Novi Gorici, ta namreč velja za enega največjih skejt parkov v Sloveniji, podpisali pa so se tudi pod tistega v Pulju.

T.i. poligon za urbane športe, od skejtanja, BMX kolesarjenja, rolkanja in drugih podobnih športnih panog, naj bi se tako raztezal na nekaj manj kot 900 kvadratnih metrih površin na nasipu med ustjem Badaševice in kanalom Grande, tik ob igriščih za odbojko na mivki in manjši parkovni površini, vseboval pa naj bi vse, kar pritiče modernemu in nadstandardno opremljenemu skejt parku.

Občinski svet je spremembe prostorskega akta, ki je osnova za vse nadaljnje postopke urejanja tega dela v prvem branju sprejel na zadnji seji, sledi še drugo branje odloka, ki bo, v kolikor ga bodo sprejeli, prižgalo zeleno luč za vključitev celotnega športno-rekreacijskega parka na seznam načrtovanih ureditev na tem območju. Naslednji korak je izdelava projektne dokumentacije, v okviru katere se bo oblikovala tudi ocenjena vrednost naložbe, koprska občina pa mora nato pridobiti tudi gradbeno dovoljenje in v skladu z zakonodajo na področju javnega naročanja izbrati ustreznega izvajalca del.  Če bo šlo vse po načrtih bi lahko z deli začeli že konec tega oziroma začetek prihodnjega leta.