DomovArhivV petek se začenja Teden vseživljenjskega učenja

V petek se začenja Teden vseživljenjskega učenja

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Največja promocija vseživljenjskega učenja v Sloveniji bo v ožjem terminu potekala od 13. do 22. maja, v širšem pa do 30. junija 2016.

Na Obali in Krasu se bo v tem času v knjižnicah, društvenih prostorih, učilnicah, na prostem in drugod zvrstilo okoli 140 prireditev, kot so razstave, delavnice, predavanja, koncerti in še bi lahko naštevali.

K projektu je pristopili približno 50 partnerjev, ki bodo v poldrugem mesecu z zanimivimi in brezplačnimi prireditvami promovirali vseživljenjsko učenje. Dogodke v Obalno – kraški regiji sicer že enajstič zapored koordinira Ljudska univerza Koper, častno pokroviteljstvo nad prireditvami pa je letos prevzel župan Mestne občine Koper Boris Popovič.

Sicer pa bodo na odprtju dogodka učečim se posameznikom, skupinam in podjetju za promocijo učenja in znanja odraslih podelili priznanja. Med nagrajenci jih je več s Primorske. V kategoriji posameznikov bosta priznanja prejela Rajko Hrvat iz Izole in Nataša Mohorčič iz Vipave. V kategoriji Učeča se skupina pa bo priznanje prejel Študijski krožek »Naš les – naša prihodnost« iz Idrije.

Več informacij o projektu Teden vseživljenjskega učenja lahko dobite na spletni strani organizatorja prireditve – Andragoškega centra Slovenije, koledar dogodkov v Obalno-kraški regiji pa je dostopen na spletni strani Ljudske univerze Koper, kjer bo na ogled tudi predstavitev dosedanjih nagrajencev posameznikov in društev iz Obalno-kraške regije.