DomovArhivVse večje zanimanje za slovenski nogomet

Vse večje zanimanje za slovenski nogomet

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Prva liga Telekom Slovenije se bliža vrhuncu. Do konca prvenstva nas ločijo le še trije krogi, ki bodo odločali o zmagovalcu, saj imata najvišje uvrščeni ekipi na lestvici (Olimpija in Maribor) trenutno enako število točk. Prav tako se zna še marsikaj spremeniti v spodnjem delu lestvice. Veliko bo odvisno že od jutrišnjega srečanja med FC Luka Koper in ekipo Krke iz Novega mesta, ki je trenutno zadnje uvrščena, morebitni poraz proti Koprčanom pa bi za Novomeščane zelo verjetno pomenil neposredno slovo od prvoligaških srečanj.

Zanimivo je, da priljubljenost Prve lige Telekom Slovenije še naprej strmo narašča. Temu poleg obiska na stadionih pričajo tudi podatki televizijske telemetrije, ki nesporno govorijo o tem, da je partnerstvo televizijske hiše PRO PLUS, NZS in Telekoma Slovenije v letošnji sezoni – skupaj s kvalitetnim nogometom vseh 10 klubov – omogočilo razcvet zanimanja za slovenski klubski nogomet.

Na sobotnem derbiju v Stožicah med Olimpijo in Mariborom pa je že četrtič zapored padel rekord TV gledanosti slovenskih športnih dogodkov v zadnjih desetih letih. Po letu 1995/96  je izenačen tudi rekord obiska na štadionu.

Po podatkih AGB Nielsen Media Research si je tekmo v ciljni skupini 4+ v najbolj gledanem trenutku ogledalo kar 377.115 gledalcev. Ta številka predstavlja kar 40% vseh gledalcev, ki so bili v tistem času pred televizijskimi sprejemniki, pri čemer je nemogoče izmeriti tudi tiste, ki so si tekmo ogledali v skupinah na javnih mestih.

Tekmo pa si je v živo na štadionu ogledalo 14.000 gledalcev, kar je enako kot v zadnjem krogu sezone 1996/97, ko so se Mariborčani doma pomerili z Beltinčani in skupaj z gledalci proslavili prvi naslov državnega prvaka v nogometu. To pomeni tudi, da si je tokratno tekmo med Olimpijo in Mariborom ogledalo skupaj najmanj 391.115 gledalcev.

Sicer pa je skupno v tekoči sezoni obisk na štadionih presegel 250.000 gledalcev na štadionih, kar pomeni, da je liga že dosegla 40-odstotno rast glede na prejšnjo sezono.