DomovArhivV pričakovanju veselega decembra

V pričakovanju veselega decembra

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Medtem ko bodo v prestolnici že danes s prižigom novoletne razsvetljave simbolno vstopili v praznični čas, se bo v Mestni občini Koper veselo decembrsko dogajanje pričelo naslednji konec tedna. Kot že napovedano, bodo v Kopru novoletno razsvetljavo simbolično prižgali prihodnjo soboto, 5. decembra, ob 17. uri. Tradicionalni prižig novoletnih luči bosta pospremila nastop pevskih zborov osnovnih šol Mestne občine Koper in prvi od treh decembrskih dobrih mož, Miklavž.

Tudi sicer se bodo že prvi decembrski dnevi v naši občini vse prej kot dolgočasni. Tako bo že prvega decembra v protokolarno prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega koncert skupine En Big Band z naslovom »Veseli december v Kopru«. Titov trg pa bo med 4. in 6. decembrom gostil Miklavžev sejem, kjer boste lahko na štiridesetih ličnih stojnicah izbirali različna darila, primerna za tradicionalno obdarovanje, okušali sladke dobrote in si telo pogreli s toplimi čajem ali kuhanim vinom.

7. decembra bo Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem v dvorani sv. Frančiška Asiškega organiziral večer vokalne pop glasbe – koncert mešanega pevskega zbora Liceja Oberdan iz Trsta, 9. decembra pa bo v dvorani koncert simfoničnega orkestra konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Pestro bo tudi v drugi polovici decembra, prireditve se bodo vrstile vse do zadnjih decembrskih dni, ko bo praznično dogajanje s silvestrovanjem doseglo vrhunec.

Letošnje silvestrovanje v Taverni bo zaznamovala 40. obletnica delovanja Primorskih fantov, ki bodo silvestrski večer glasbeno obarvali skupaj s številnimi glasbenimi gosti in prijatelji.

Prižig luči, 5.12.2014, foto Vojko Rotar-3984
V Kopru se bo praznično vzdušje pričelo prihodnji konec tedna.