DomovArhivV Semedeli se postavlja nov ekološki otok

V Semedeli se postavlja nov ekološki otok

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes se v Semedeli, na območju pri pošti oz. nasproti Slavnikovih garaž začenja urejanje novega ekološkega otoka.
EkoOtok_11032016-8167
Komunala Koper je ugodila želji tamkajšnjih stanovalcev in začela s premestitvijo zabojnikov iz parkirne pločadi pri stanovanjskih blokih med Srebrničevo in Tomičevo ulico, v neposredni bližini, in sicer na Novo ulico.

Z umestitvijo in urejanjem novega ekološkega otoka smo začeli v prejšnjem tednu. Po dveh terenskih srečanjih s krajani in predstavniki stanovalcev ter krajevno skupnostjo smo umestitev prilagodili njihovim željam. Ti so namreč predlagali, da se ekološki otok postavi na zelenico ob bloku na naslovu Tomšičeva 4, ki je zanje najmanj moteča lokacija. Ekološki otok z nadstreškom bo ograjen in ozelenjen z vseh strani.
EkoOtok_11032016-8160Za realizacijo pobude krajanov je bilo potrebno odstraniti drog javne razsvetljave in en borovec, ki v vsakem primeru ni rastel v dobrih pogojih. Odstranitev droga javne razsvetljave in borovca so predlagali sami stanovalci. Naj ob tem poudarimo, da Komunala Koper za vsako odstranjeno drevo posadi vsaj dve novi, na primernih lokacijah na območju Mestne občine Koper.