DomovArhivV soboto Koper na dlani – tudi zapore

V soboto Koper na dlani – tudi zapore

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

>Tudi letošnja izvedba dogodka Koper na dlani bo postregla s pestrim programom, in sicer s kar tremi prireditvami – že tradicionalno in izredno dobro obiskano predstavitvijo krajevnih skupnosti in turističnih društev Mestne občine Koper, Pristaniškim dnevom na Ukmarjevem trgu in večernim koncertom vokalne skupine Perpetuum Jazzile na osrednjem mestnem trgu.

Organizatorji so letošnje dogajanje strnili v en dan, v okviru katerega se bodo med 9. in 18. uro vzdolž Pristaniške ulice na več kot 60 stojnicah s svojo pestro ponudbo predstavljale koprske krajevne skupnosti in turistična društva, pripravile pa bodo tudi bogat kulturni program, ki se bo vse od 10. ure dalje odvijal v Taverni. Pestro bo tudi na Ukmarjevem trgu, kjer se bo v okviru dneva odprtih vrat predstavljalo edino koprsko pristanišče – tako kot sleherno leto bodo na ta dan organizirani tudi vodeni ogledi Luke Koper, v večernih urah pa se bo dogajanje preselilo na osrednji mestni trg, na katerem bodo ob 20.30 nastopili Perpetuum Jazzile. 

Vse tri dogodke bo Koper gostil v soboto, 30. maja, ko bosta k nam pripluli tudi dve potniški ladji, Celebrity Constellation in Thomson Celebration s skupno 3400 potniki, poleg Kopra na dlani pa bo sobotno pestro dogajanje zaznamovalo tudi trg pri Kapitaniji, na katerem se bo zgodil že 23. turnir pandola za pokal sv. Nazarija.

V času trajanja prireditve, v soboto, 30. maja, med 9. in 18. uro. bo za promet povsem zaprta Pristaniška ulica, od koprske tržnice do Ukmarjevega trga, za promet pa bo že od petka, 29. maja, od 6. ure zjutraj, do sobote, 30. maja, do 24. ure, zaprto tudi parkirišče na Ukmarjevem trgu, na katerem parkiranje ne bo mogoče.