DomovArhivV soboto po olimpijsko normo v Koper!

V soboto po olimpijsko normo v Koper!

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Moja olimpijska norma je projekt Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez,v soboto, 16. aprila, ob 10. uri, pa bodo svojo normo, ki lahko udeležence kot gledalce in navijače popelje celo v Rio na olimpijske igre, preizkušali na atletskem stadionu v Kopru.

Projekt Moja olimpijska norma je namenjen vsem: mladim in starim, tistim brez kondicije in tistim, že skoraj vrhunsko pripravljenim, tistim, ki tečejo vsak dan in tistim, ki sploh še nikoli niso, tistim, ki so navdušeni rekreativni tenisači, jogisti, nogometaši, tisti, ki se rekreirajo z aerobiko ali pa se sploh ne, da nadenejo športne copate, testirajo svojo telesno pripravljenost, prestavijo svoje standarde na višjo raven, se rekreirajo in trenirajo, izboljšajo kvaliteto svojega življenja in ujamejo svojo olimpijsko normo.

Namen je, da bi lahko sleherni na lastni koži izkusil, kako se počutijo olimpijski športniki! Kakšni so občutki, ko moraš vedno znova prestavljati meje svoje vzdržljivosti in zmogljivosti, kako je trenirati pod budnim očesom strokovne ekipe športnega zdravnika, fizioterapevta, športnega psihologa, nutricionista in seveda trenerja ter kako pomembna je vloga navijačev. S projektom Moja olimpijska ponujajo olimpijsko izkušnjo, srečni nagrajenec pa bo celo odpotoval v olimpijski Rio.

Zainteresirani lahko sodelujejo na enemu od petih dogodkov, ali pa si na svoj pametni telefon naložijo aplikacijo Team Slovenia (App Store | Google Play) in testiranje med 6. in 30. aprilom opravijo sami. Kdor bo dosegel ali presegel normo na zaključnem dogodku ali pa bo prvo in zaključno testiranje opravil preko mobilne aplikacije, se bo uvrstil v žrebanje za glavno nagrado: ogled OI v Riu!

V aprilu  je na voljo 5 dogodkov po Sloveniji, v soboto, torej v Kopru, ko bodo s Cooperjevim tekaškim testom izmerili  telesno pripravljenost ter določili olimpijsko normo za posameznega udeleženca. Le-ta predstavlja določeno izboljšanje telesne pripravljenosti, ki jo bodo preverjali na finalnem dogodku 18. junija v Ljubljani. Tudi v Kopru bodo prisotni olimpijci in s prve roke bo mogoče slišati, kako potekajo njihove priprave, so morda že kaj nervozni, kaj jih žene naprej in kakšna so njihova tiha pričakovanja.

Več informacij o projektu, dogodkih in vseh ostalih  zanimivostih je na voljo na www.mojanorma.si.