DomovArhiv“V Sv. Antonu urejamo zgledno zavetišče”

“V Sv. Antonu urejamo zgledno zavetišče”

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Zavetišče je zgodaj popoldne obiskal tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič, ki je ob ogledu današnjega stanja v zavetišču ned drugim dejal, da je imela veterinarska inšpekcija očitno kar nekaj razlogov za njegovo zaprtje. Njegovo izjavo v celoti objavljamo spodaj:

Predstavniki občin in Komunale Koper so si ogledali stanje v zavetišču, naredili popis in se dogovorili o nujnih investicijskih in vzdrževalnih delih. Ker je bilo zavetišče polno bolh, so morali prostore najprej opraviti dezinsekcijo in dezinfekcijo prostorov, kmalu zatem pa so v Sv. Anton prispeli tudi prvi stroji in obnova zavetišča se je začela. Košnje trave, urejanja žive meje, odstranjevanja suhih dreves, zamenjave dotrajanih in mestoma uničenih ograj so se lotili danes, sledilo bo beljenje vseh notranjih prostorov, popravilo dotrajanega betonskega stebra in prenova starega vhoda v zavetišče, ki bo namenjen za živali v karanteni ter ločen od glavnega vhoda. Ta bo po novem na levi strani zavetišča, ob stanovanjskem objektu. Poleg tega bodo z visokotlačnimi čistilci temeljito očistili vse zunanje površine, popravili kovinske ograje vseh boksov za živali, uredili pa bodo tudi leseni deli znotraj boksov. Poskrbeli bodo tudi za zasaditev zunanjih površin in že danes preverili delovanje kanalizacijskega sistema in električnega omrežja, med drugim pa bodo zamenjali in zavarovali stikala ter električno omarico.

Jutri, 2. julija, ob 17. uri, pripravljajo tudi prostovoljno delovno akcijo, v okviru katere bodo vsi prostovoljci in ljubitelji živali lahko tudi sami prispevali k prenovi in lepši podobi zavetišča za zapuščene živali v Sv. Antonu, ki bo v svoji novi podobi vrata odprlo že ta petek, 3. julija, ob 18. uri.