DomovArhivZačenja se prvi koprski Eurofest

Začenja se prvi koprski Eurofest

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Letošnji Eurofest bo v Koper privabil več kot 3000 udeležencev iz 18 držav, ki bodo vse do ponedeljka svoje moči merili v 152 ekipah. Prve predtekmovalne tekme bodo na sporedu že jutri, 2. julija, nato pa še ves petek, 3., in soboto, 4. julija. V nedeljo, 5. julija, se bodo najboljši pomerili v polfinalnih tekmah, v ponedeljek, 6. julija, pa je na vrsti še finale Eurofesta.

Poleg pestrega športnega dogajanja na več prizoriščih v Kopru, bo vse dni festivala zaznamoval tudi bogat spremljevalni program, ki bo ponudil nekaj za vsak okus. Današnjemu spoznavnemu večeru že jutri sledi uradno odprtje Eurofesta, ob 21. uri, na osrednjem mestnem trgu, petek, soboto in nedeljo pa bodo zaznamovali pristni kulinarični okusi na Carpacciovem trgu in ploščadi pri Upravi RS za pomorstvo ter Eurofestova tržnica v Taverni.
Eurofest-1-2

Poskrbljeno bo tudi za večerno zabavo, petkovo dogajanje bodo tako sklenili odlični Mambo Kingsi, ki bodo nastopili na ploščadi ob Upravi za pomorstvo, soboto pa izbor Miss. & Mr. Eurofesta. Polfinalni dan bo minil v znamenju disko zabave in karaok, zadnji večer pa bodo razglasili zmagovalce. Vse dni bo za najbolj vzdržne organiziran tudi after party v Disco Planetu Tuš v Kopru, in sicer po 24. uri pa vse do 3. ure zjutraj. Tja se bodo preselile tudi vse večerne prireditve v primeru slabega vremena.

V okviru Eurofesta bo Koper ta konec tedna gostil tudi tretji Beach Handball Cup – turnir v rokometu na mivki, v katerem se bodo preizkusile tako ženske kot moške ekipe, vse dni pa bo zabavno tudi na mestni plaži, kjer se bodo lahko ekipe osvežile po težkih in borbenih tekmah.