DomovArhivVčeraj se Kopru žal ni izšlo

Včeraj se Kopru žal ni izšlo

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kljub slavju na domači Bonifiki le dober teden od tega, so rumeno-modri včeraj, na povratni tekmi proti Hajduku, morali priznati premoč nasprotne ekipe. Pred dodobra polnimi tribunami so domači nogometaši pokazali dobro realizacijo, izkoristili napake koprske vrste in se veselili preboja v naslednji predkrog. Koprčani so tako kot zadnji slovenski klub – po Domžalah, Celju in Mariboru – izpadli iz evropskih tekmovanj.

Šok so nogometaši FC Kopra doživeli že v drugi minuti, ko je Tomislav Kiš Hajduk povedel v vodstvo, dve minuti pozneje so prvič zagrozili Koprčani, Josip Ivančić je sprožil z desne strani z roba kazenskega prostora, Lovre Kalinić pa je njegov strel obranil.

Sledilo je mirnejše nadaljevanje igre, v kateri so celo več strelov sprožili gosti, a prave priložnosti ni bilo. Zato pa je bil toliko bolj dinamičen konec prvega polčasa. V 40. minuti je Jefferson poskrbel za podvojitev splitskega vodstva s pravim evrogolom, ko je s 25 metrov zadel desni zgornji kot vrat vratarja Vasje Simčiča. Koprčani pa so pravočasno odgovorili in se vrnili v igro, v izdihljajih prvega dela se je namreč med strelce vpisal Matej Palčič, ki je s strelom z glavo kaznoval nepozornost domače obrambe.

V začetku drugega polčasa so gostitelji spet zatresli mrežo, Mijo Caktaš je našel Kiša na levi strani in nato njegovo povratno žogo zabil v gol. Le sedem minut pozneje je bil dvoboj praktično odločen, ko je Anton Maglica le nekaj sekund po vstopu v igro, po prostem strelu z leve strani, unovčil nekaj zmede v koprskem kazenskem prostoru.

Tudi tokrat so za politično noto poskrbeli navijači Hajduka Torcida, na enem izmed transparentov so se dotaknili problematike slovensko-hrvaške meje in zapisali “Na kopnem, morju in v zraku – niti pedi hrvaškega teritorija”.