DomovArhivVečer poln smeha in Ane Pupedan

Večer poln smeha in Ane Pupedan

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Koncertu Hroščev in Bluesbackov z gosti, ta konec tedna sledi še nastop legendarne pivške glasbene skupine Ana Pupedan, ki se bo občinstvu predstavila s svojo avtorsko glasbo. Ta je spretna mešanica različnih glasbenih zvrsti in se spogleduje tako z rockom, punkom, jazzem, bluesom, kot tudi z reggaeom in hipi glasbo, vendar na povsem edinstven in svojevrsten način. Ali kot so pred časom zapisali mediji »Samosvoj zvok je zasedba pridobila z izborom vintage instrumentov in lastno hišno produkcijo, ki trobi v čisto drugi rog kot večji del domače produkcije. Poseben čar dajejo glasbi besedila, ki so družbeno kritična, šaljiva in porogljiva in prinašajo sporočila, ki jih pivška četvorka želi prenesti svojim poslušalcem.«

Ana-Pupedan-e1430816014752

Ana Pupedan je zasedba, ki ostaja ista od samega začetka. Sestavljajo jo Simon Avsec (vokal,violina), Boštjan Požar (kitara, klarinet), Peter (Pero) Žnidaršič (bas kitara) in Marko Doles (bobni). Njihovo ime v primorskem narečju pomeni uro eno popoldan, nekateri pa mislijo da naj bi naziv predstavljal ime inpriimek dekleta. Skupina redno koncertira po koncertnih prizoriščih v Sloveniji in tujini, poskusila pa se je tudi v gledališču (Viže inu griže), na filmu (Vrtičkarji) in animiranem filmu (Bizgeci). 

Uvertura v današnji glasbeni večer v prostorih Centra mladih Koper bodo stand-up nastopi »Resno smešno«, pod katere so se podpisali Andrej Podbevšek, Vasja Simić-Vasko in Rok Škrlep. Pestro dogajanje se bo začelo ob 20. uri.