DomovArhivVeselo v praznični december

Veselo v praznični december

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Pestro decembrsko dogajanje se bo tudi letos pričelo s simboličnim prižigom novoletnih luči, in sicer v četrtek, 5. decembra, ob 17. uri, na Titovem trgu, kjer bo najmlajše razveselil tudi prihod Miklavža. Program bodo s prepevanjem lepih božičnih pesmi popestrili tudi koprski osnovnošolci in Miklavžev sejem, ki bo na osrednjem mestnem trgu gostoval vse do 7. decembra. Praznično vzdušje bo pričaral tudi glasba, ki bo ponovno odmevala po glavnih koprskih ulicah, obetajo pa se tudi številne druge prireditve, ki bodo tako ali drugače popestrile decembrske dni.

Prižig novoletnih svetilk, Koper, 05.12.2012, foto- Vojko Rotar-1943

 

Tradicionalna sklepna prireditev Zveze kulturnih društev Mestne občine Koper »Ljubezni obilo, to naše je voščilo«, bo tudi letos v Osnovni šoli Koper, in sicer 13. decembra, ob 19. uri, koncert Obalnega komornega orkestra, Faraonov in hrvaškega zvezdnika Oliverja Dragojeviča, pa bo 20. decembra, ob 20. uri, v Areni Bonifika. 26. decembra bosta kot sleherno leto tudi letos na sporedu koncerta Pihalnega orkestra Koper in Pihalnega orkestra Marezige, v dvorani doma KS Sv. Anton pa bodo pripravili decembrski božično-novoletni koncert Godbe na pihala Sv. Anton.

Na silvestrski večer so v Kopru pripravili pester glasbeno-zabavni program, v okviru katerega bodo v Taverni nastopili Rudi Bučar, Ne me jugat in skupina Stino.