DomovArhivSrednja tehniška šola Koper se na ogled postavi

Srednja tehniška šola Koper se na ogled postavi

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Dijakinje in dijaki ter njihovi učitelji so ob tej priložnosti predstavili svoje izdelke in inovativne rešitve s področja računalništva, pripravili pa so še izredno pester program aktivnosti za obiskovalce.

Poseben pečat temu dogodku je dal podpis pisma o nameri med največjim gospodarskim subjektom v naši regiji, Luko Koper d.d., in Srednjo tehniško šolo Koper, s katerim sta se zavezala za tesnejše medsebojno sodelovanje v smeri ciljnega izobraževanja in usposabljanja ter ustvarjanja strokovnih sinergij v lokalnem prostoru.

DSC_0558

Kot je ob tej priložnosti povedal prvi mož Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič, si v koprskem pristanišču želijo, da bo Mestna občina Koper, celotna regija in tudi država, prepoznala pomembnost sodelovanja gospodarstva z izobraževalnimi institucijami in razvoja novih produktov. »Luka Koper je generator razvoja, vi pa ste generatorji znanja,« je še povedal in dodal, da ima lahko prav to sodelovanje pozitivne učinke za razvoj naše države. Prvi korak na skupni poti Srednje tehniške šole Koper in Luke Koper je pozdravil tudi župan Boris Popovič, ki je dejal, da danes ni dovolj imeti pridne roke, potrebno je uporabljati tudi glavo.

Sicer pa so Dnevi odprtih vrat v Srednjo tehniško šolo Koper pripeljali tudi številne pomembne goste iz sveta gospodarstva kot tudi izobraževanja. Tako so na povabilo ravnatelja Iztoka Drožine prišli predstavniki različnih podjetij iz celotne regije, kot tudi lastnik karting podjetja CRG Gianfranco Tinini, ki je s profesionalnima voznikoma karta navdušil predvsem moško populacijo. Veliko zanimanja so seveda poželi tudi razstavljeni avtomobili in lično urejena ter moderno opremljena šolska mehanična delavnica, v kateri so se lahko obiskovalci preizkusili tudi v t.i. »crash testu«.
Dogodek, ki je presegel prav vsa pričakovanja, pa je imel tudi dobrodelno noto, in sicer zbirali so stare, delujoče računalnike za tiste, ki si tega nepogrešljivega tehnološkega pripomočka ne morejo privoščiti. Dva računalnika in dva ekrana je darovala tudi koprska občina .