DomovArhivV Obalnem domu upokojencev zabrneli gradbeni stroji

V Obalnem domu upokojencev zabrneli gradbeni stroji

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Prav v teh dneh so v Obalnem domu upokojencev na Markovcu začeli s prenovo pritličnih prostorov, v katerih bodo uredili varovani oddelek in ambulanto za potrebe ljudi z demenco.

»Zavedamo se, da  podaljšanje življenjske dobe pred nas postavlja nove izzive in nove skrbi. Ena od teh je skrb za osebe z demenco. Zaradi naraščanja števila oseb z demenco, je bilo v domu potrebno le tem zagotoviti ustrezno obravnavo in  namestitev, ki bi jim zagotavljala varnost«, odločitev za naložbo pojasnjuje direktorica Obalnega doma upokojencev Koper Neva Tomažič.

Tako so s prvimi aktivnostmi glede prenove dela pritličja začeli že v letu 2011 in pripravili celotno dokumentacijo preureditve pritličja v varovani oddelek, prilagojen potrebam stanovalcev doma. Pred kratkim pa so začeli z gradbenimi deli za potrebe ambulante, ki naj bi bila končana do konca leta, še v tem letu pa naj bi se lotili tudi prenove prostorov za varovani oddelek, ki naj bi bil nared predvidoma do konca februarja prihodnjega leta. Vrednost celotne naložbe znaša dobrih 417 tisoč evrov z DDV, od katerih bo nekaj več kot 51 tisoč evrov zagotovila Mestna občina Koper.