DomovArhivVid Valič vabi na Kopedio

Vid Valič vabi na Kopedio

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Odprtje festivala, katerega glavnica dogajanja bo prav v dvorani sv. Frančiška Asiščkega v osrčju mesta Koper, je z izvirnim in nekoliko ciničnim smislom za humor pospremil tudi stand-up komik, igralec in voditelj Vid Valič, tokrat v vlogi ambasadorja Kopedie. Na odru pa se mu je pridružila tudi Lucija Ćirović, ki je v dobri uri nasmejala občinstvo in se na ironičen način dotaknila številnih tem, od stereotipnih značilnosti Slovencev do trenutne politične situacije v državi in vsakdanjih aktualnosti. Najbolj zvesti komediji so si nato ogledali še perujski film »Good Old Boys«.

Drugi festivalski dan je že ob 13h postregel z retrospektivo Fantozzi, v okviru katere si bo v prostorih Circola mogoče ogledati 5 filmov sage Fantozzi, ki govorijo o ponižnem računovodji Ugu Fantozziju, čigar življenjska zgodba na ironičen in tragikomičen način slika italijansko družbo s konca 20. stoletja. Nadaljeval se bo s filmom »Men who save the World« ob 19. uri v dvorani sv. Frančiška in stand up komedijo Jerneja Celca, ki se bo predstavil v Circolu. Fantozzi bo na sporedu tudi ob 21h, ko bo na ogled tudi pregled slovenskega kratkega komičnega filma.

Pestro bo tudi jutri, 23. maja, ko se na različnih lokacijah vse od 11.30 obeta pester komično obarvan program. Okrogli mizi na temo stand up komecije v Circolu bo ob 14.uri v dvorani sv. Frančiška sledil nastop neuveljavljenih stand up komikov, ob 17.30 v Taverni pa stand up nastop Aleša Novaka. Večerni del se bo začel ob 20.30 s filmom »Kaj počnemo v mraku«, čez dobro uro pa nadaljeval še s stand up predstavo Tadeja Toša.

Poleg vsebine so privlačne tudi cene vstopnic, ki za film znašajo med tremi in štirimi evri, za stand-up komedije pa med petimi in sedmimi evri, možno pa je kupiti tudi tri različne abonmaje. Filmski za ceno 13 evorv, stand-up abonma za 15, skupni pa za 20 evrov. Prodajna mesta so Turistično informacijski center Koper in blagajne neposredno na festivalu.