DomovArhivVIDEO: Gasilci so bili nad Koprom več kot navdušeni

VIDEO: Gasilci so bili nad Koprom več kot navdušeni

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V dveh dneh se je na Bonifiki zbralo približno 5000 gasilk in gasilcev ter nekaj tisoč gledalcev in podpornikov. Športno in družabno obarvan dogodek je nekoliko začinilo le nestanovitno vreme, zaradi katerega so morali včeraj za krajši čas prekiniti mladinsko tekmovanje, med tekmovalci je bilo tudi nekaj manjših poškodb, a k sreči se ni zgodilo nič hujšega, kljub vsemu pa so organizatorji dogodka zelo zadovoljni.

»Za odlično izpeljano tekmovanje gre v prvi vrsti zahvala županu Borisu Popoviču in Mestni občini Koper ter njenemu javnemu zavodu za šport, številnim pokroviteljem ter prostovoljnim gasilcem iz obalno-kraške regije, ki so pomagali izpeljati dogodek«,

je povedal predsednik organizacijskega odbora Miran Gregorič in dodal, da so bili tako gostje kot tekmovalci in obiskovalci dogodka nad tukajšnjimi pogoji navdušeni. »Pohvalili so našo enkratno infrastrukturo in o Kopru so govorili v samih superlativih«, je zadovoljen Gregorič.

Kot je pojasnil, tovrstna tekmovanja potekajo vsaka štiri leta, nazadnje so ga gostili v Velenju, Koper pa je tedaj še republiško tekmovanje gostil leta 1987. V soboto je na Bonifiki v 324 ekipah tekmovalo približno tri tisoč ljudi, včeraj pa v približno 200 ekipah okrog dva tisoč otrok.

Več v video prispevku in spodnji foto galeriji.