DomovArhivZnova v knjižnico na plaži

Znova v knjižnico na plaži

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja tudi letos nadaljuje s projektom knjižnice na plaži, s katerim v sodelovanju z Mestno občino Koper, javnim zavodom za šport in drugimi partnerji želijo med ljudmi povečati bralno kulturo.

Danes dopoldne so vnovično odprtje knjižnice na koprski mestni plaži obeležili s krajšo prireditvijo, katere so se udeležili otroci nekaterih koprskih vrtcev in šol, v imenu Mestne občine Koper pa se je današnjega dogodka udeležil podžupan Peter Bolčič.

Po ogledu predstave so otroci zaplesali s knjižnično maskoto Rovko Črkolovko, igralec Rok Matek oziroma nekaterim bolj znan kot Robi iz Usodnega vina pa je občinstvu prebral odlomek iz Guliverjevih popotovanj.

Sicer pa si bo knjige na plaži mogoče izposojati vsak dan od 10. do 18. ure od danes dalje, pa vse do   31. avgusta, od jutri, 14. junija, pa si boste knjige lahko izposojali tudi na Centralni plaži v Portorožu in od 17. junija dalje tudi na kopališču Valdoltra v Ankaranu.

Kot je povedal direktor Osrednje knjižnice Srečka Vilharja David Runco, so tudi letos za knjižne molje na plaži uredili poseben izbor gradiva, tako imenovano premično zbirko. Knjige, ki si jih boste sposodili na plaži, boste lahko vrnili v katerem koli oddelku ali enoti knjižnice, vključno s plažo.