DomovArhivVinska kraljica že ima svojega kralja

Vinska kraljica že ima svojega kralja

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kako je potekalo kronanje?

Razen tega, da sem se tresla kot šiba na vodi, je bilo super (smeh). Morda se to nekomu ne zdi nič posebnega, meni pa to veliko pomeni, saj je to področje, ki me zanima in delo, v katerem zelo uživam.

Zakaj si se odločila ravno za pot vinske kraljice?

Že od konca osnovne šole delam za Vinakoper. Zaradi dela na številnih degustacijah in znanja, ki sem ga skozi leta pridobivala, sem se zaljubila v vina in vse, kar je povezano z njimi.

Ali je bilo težko zmagati?

Kandidatke za vinsko kraljico morajo biti splošno razgledane, saj je na primer eno od vprašanj na izpitu, kdo je trenutni komisar v EU, poslanci v EU… Nato sledijo še vprašanja o vinogradništvu in vinarstvu, naštevanje avtohtonih vin, skratka ni lahko. Nekaj znanja moraš imeti.

Zdaj te čakajo nekatere obveznosti…

Tako je. Poleg prireditve ob podelitvi naziva Županovo vino in praznika malvazije, se bom to leto udeleževala vseh prireditev povezanih z vinom. Spoznavala bom vinarje, predstavljala različna vina in pridobivala nova znanja.

Kaj o tem meni tvoj fant?

Zelo je ponosen. Danes zjutraj, ko sva se zbudila, je rekel: »Saj ti si vinska kraljica. To pomeni, da sem jaz tvoj kralj,« (smeh).

Kaj pa počneš v prostem času?

Rada se udeležujem promocij in degustacij vin, občasno se ukvarjam tudi s fotografijo. Zelo rada oblikujem prospekte, vizitke, letake… kar je tudi smer mojega študija.

Bi to rada počela tudi v prihodnosti?

Da, rada bi odprla multimedijsko podjetje z oblikovanjem in izdelavo spletnih strani. Imam pa še eno željo. Rada bi opravila izpit za sommelierja in tako postala prava poznavalka vin, njihovih okusov in vonja.

In katero je najljubše vino vinske kraljice?

Definitivno shiraz. Je polnega okusa in ko ga pijem, dobim nekoliko pekoč občutek.