DomovArhivVisoke ocene za Koper

Visoke ocene za Koper

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Po ocenah turistov ladjarja Holland America Group, pod katerega sodijo blagovne znamke Princess Cruises, Holland America Line in Seabourn, je Koper drugi na lestvici najbolje ocenjenih pomorskih potniških pristanišč Mediterana. Po rezultatih njihove ankete sodeč, so boljše od Kopra le Benetke, naš Koper pa je prekosal pristanišča, kot so Split, Dubrovnik, Krf in številna druga potniška pristanišča Mediterana. Za nas je zelo spodbuden tudi podatek, da so turisti med paleto izletov najbolje ocenili izlet na Bled in v Postojnsko jamo. Slovenski znamenitosti sta kot kaže turiste bolj prepričali kot famozni Pompeji, atenska akropola, izlet v Rim in druge znamenitosti Sredozemlja.

V Mestni občini Koper so nad rezultati ankete seveda navdušeni, kot pravijo, so ti še en dokaz več, da gre pot, ki so si jo začrtali v sodelovanju z Luko Koper na področju pomorskega potniškega turizma, v pravo smer.

Sicer pa v Kopru prav danes gostijo eno od približno 50 potniških ladij, ki bodo v tej sezoni obiskale naše mesto. Že v jutranjih urah je k nam prispela 216-metrska SS Mariner, ki je k nam prepeljala približno 650 potnikov in pripadajoče člane posadke. Ladja bo naše mesto zapustila v večernih urah in odplula proti Benetkam.

DSC_0028