DomovArhivSestal se je varnostni sosvet MOK

Sestal se je varnostni sosvet MOK

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Varnostni sosvet Mestne občine Koper je na 24. seji obravnaval več točk, med njimi posodobitev dokumenta o ustanovitvi Varnostnega sosveta kot obliko partnerskega sodelovanja med koprsko občino in Policijsko upravo Koper iz leta 1999 ter novelacijo Občinskega programa varnosti. V slednjega so vključene tudi nekatere novosti, predvsem tiste, ki zadevajo varnost na javnih in rekreacijskih površinah kot tudi nekaterih drugih površinah, ki so v poletnem času bistveno bolj obljudene. V program je vključen tudi nadzor nad intervencijskimi potmi v Mestni občini Koper, del novosti pa zajema tudi področje varstva okolja.

V okviru rednega sestanka je Igor Majcen podal tudi uradno oceno varnostnih razmer v koprski občini za minulo leto – te naj bi bile tudi za leto 2014 dobre. »Zmanjšalo se je število kaznivih dejanj, prav tako pa med zagrešenimi kaznivimi dejanji policija ni zabeležila odmevnejših. Izboljšalo se je tudi stanje na področju kršenja javnega reda in miru, ter na področju prometnih nesreč,« je pojasnil Majcen. Kot so še poudarili bo posebna pozornost v prihodnjih mesecih namenjena prometni problematiki, predvsem območju Kvedrove ulice na Markovcu in Šmarske ceste, kjer lahko pride do manjših prometnih zamaškov. Posebno pozornost bodo službe, ki delujejo v okviru Varnostnega sosveta še naprej namenjale tudi pešcem in kolesarjem z motorjem – skuterjem, v poletnem času pa bodo poostreno nadzorovali tudi manjše tatvine in beraštvo.

V prihodnjih mesecih se bo varnostni sosvet sestal tudi na temo javnega reda in miru ter preventivne vseslovenske akcije »Varna pot v šolo«, ki jo koprska občina, policijska uprava in prostovoljci sleherno leto izvajajo ob začetku šolskega leta.