DomovArhiv5 let delovanja Centra dnevnih aktivnosti za starješe občane

5 let delovanja Centra dnevnih aktivnosti za starješe občane

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V CDA je danes vključenih že 1380 starostnikov, ki se dnevno udeležujejo različnih dejavnosti, teh je že več kot petdeset, ob tem pa nepretrgoma izražajo želje za nove dejavnosti ter tako usmerjajo razvoj Centra.

Predsednica Zveze društev upokojencev Mestne občine Koper Cvetka Jagodič je ob tej priložnosti poudarila: »Lepo je delati, ustvarjati, sodelovati, se družiti in izmenjavati mnenja, sej le takšen pristop omogoča plodno in uspešno delovanje, ki daje vidne rezultate. Ko danes obračamo liste knjige dela Centra, lahko s ponosom ugotavljamo, da je iz skromnih začetkov leta 2010 zrasla obsežna in uspešna skupnost starostnikov naše občine.«

DSC_0044

Ob tem pomembnem mejniku pa je Center uresničil še eno veliko željo, odprli so namreč dodatne prenovljene prostore kuhinje nekdanje pizzerije. Tu je Mestna občina Koper skupaj z vodstvom Centra zasnovala in temu primerno uredila dve učilnici, poleg obnove, ki je zajemala izgradnjo predelne stene, sanacijo ploščic, laminata in notranjih vrat, pa so v okviru obnove uredili tudi prezračevanje in hlajenje prostorov ter uredili razsvetljavo. Za investicijo je koprska občina namenili dobrih 20 tisoč evrov.